Jak vzniká důvěra přehled

Jak vzniká důvěra https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169736/jak-vznika-duvera-169736.gif 4 5 5

Tato kniha se zabývá kořeny nedůvěry a způsoby, jak náš ztracený pocit důvěry obnovit. To, co normálně za důvěru považujeme, je ve skutečnosti jen naše představa o důvěře – dětinská a vysněná. Náš falešný pocit důvěry je závislý na tom, jak s námi život a lidé, kteří jím procházejí, zachází. Prostřednictvím bolestných zkušeností, různých zklamání a zrad nás život učí novému způsobu důvěry – skutečné důvěře, která vychází z našeho nitra a není závislá na vnějších událostech a zážitcích. Skutečná důvěra je pocit hluboké vnitřní vyrovnanosti našeho bytí s Existencí. Není-li závislá na vnějších událostech, je přímým zrcadlem našeho vědomí. A jen takovou důvěru je možné dále rozvíjet.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Maitrea
Originální název:

When trust fails and how to recover it , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak vzniká důvěra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Fallenyard
07.06.2021 3 z 5

Prijemne ctiva knizka, zabyvajici se vznikem neduvery k lidem, s nimiz v zivote vstupujeme do interakci. Ruku na srdce, kdyby mi nebyla doporucena, sama bych po ni nesahla. Kniha se temat dotyka pouze zlehka, nejde nikdy uplne do detailniho rozboru, a tak nemam pocit, ze jsem si z ni neco podstatneho odnesla. Soucasti jsou i priklady z praxe a okoli autoru, ale vse je opet jen lehce natuknuto a vezmete si z toho intuitivne, co potrebujete nebo chcete. Nejsem zklamana, protoze jsem nic necekala, ale pokud jste spise analytictejsi osobnosti, doporucuji Louise Hay, pripadne Shakti Gawain, ktere pokryvaji i tema duvery pomerne obsahle.

ChrisBlack
22.01.2021 3 z 5

Co se týče stylu psaní, kniha je nenáročná a i poměrně čtivá.
Osobně mi nepřijde, že by autoři chtěli někomu něco vnucovat, jen sdělují, že věci jde chápat a pozorovat i jinak. Což někoho může oslovit a pomoci mu na jeho vlastní životní cestě.
Nicméně, jelikož nejsem úplně duchovně založený člověk, žádné extrémní dojmy ve mně nezanechala. Ale neříkám, že její čtení bylo k ničemu. Při čtení jsem se na některými věcmi donutila zamyslet a začít na nich pracovat, i když možná jiným způsobem, který se mnou osobně rezonuje víc. Ovšem, pokud jste duchovně smýšlející bytosti, mohla by se Vám tato kniha zamlouvat.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak vzniká důvěra v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x