Jak to všechno bylo, pane Werichu? přehled

Jak to všechno bylo, pane Werichu?
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316530/mid_jak-to-vsechno-bylo-pane-werichu-xPL-316530.jpg 4 26 26

Ojedinělá a takřka neznámá monografie svým rozsahem a hloubkou jistě upoutá všechny příznivce Jana Wericha, a nejen je. Jedná se o mimořádně zasvěcený obraz umělce, s nímž se autor přátelil, podává však i obraz činnosti Osvobozeného divadla od jeho vzniku až do jeho zániku na konci první republiky a také živé portréty Jiřího Voskovce, Jaroslava Ježka a Jindřicha Honzla. Velmi cenné jsou rovněž výklady o Werichově působení v emigraci a o jeho herecké, ředitelské a spisovatelské činnosti po návratu domů. Autor shromáždil pro svůj obraz různé prameny s takovou péčí, jak to dosud neudělal žádný z českých badatelů a jak to už také bohužel ani nikdy nikdo udělat nebude moci. Druhé vydání.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak to všechno bylo, pane Werichu?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

coquus
21.03.2022 4 z 5

Tato kniha se mně dostala do ruky náhodou, ale rozhodně nelituji. Místy mně odstavce, zabývající detailním rozborem uměleckých směrů z pohledu různých spisovatelů i lidí kolem divadla, připadaly poněkud zdlouhavé. Takových míst je však opravdu jen pár. Kniha velice realisticky sleduje celý Werichův život a častokrát jeho vlastními slovy hodnotí tvorbu i osobnosti, s nimiž se potkal či pracoval. Stejně tak můžeme vidět proměny doby a prostředí, v němž se ty které události odehrály, přičemž všechny události kniha dává do vzájemných souvislostí. Na čtivém stylu psaní je rozhodně poznat, že autor měl s Werichem velice blízký vztah.

Pavlína79
20.10.2021 4 z 5

milá kniha, i když trochu smutný život...


radimch
08.10.2021 5 z 5

Pěkná kniha
Kdyby byl naživu Jaroslav Hašek, zajel bych za ním ... a řek bych mu: "pane Hašku, když si čtu ve vašem Švejkovi, jsem hrdý na to, že jsem váš krajan."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak to všechno bylo, pane Werichu? v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x