Jak běhat přehled

Jak běhat
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353585/bmid_jak-behat-Xbc-353585.jpg 4 10 10

Každý ví, že běhání má blahodárné účinky. Ať už jde o občasné vyběhnutí okolo domu, přípravu na 10kilometrový charitativní závod, nebo dokonce několikaměsíční trénink na maraton – vždy je lepší vědět, jaký je náš cíl a jak ho vlastně dosáhnout. Paula Radcliffová, jedna z nejslavnějších a nejúspěšnějších běžkyň, sepsala tuto skvělou příručku vhodnou pro začátečníky i pro zkušené atlety. Kniha vás seznámí se vším, co potřebujete vědět o přípravě, dietě, vybavení, tréninku a technice. Autorka se také věnuje běhání v těhotenství a nabízí i nesčetné množství tipů a rad na běhání všech možných vzdáleností v každém počasí.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Esence
Originální název:

How to Run , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak běhat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Jaryad
03.05.2020 4 z 5

Možná se budu ještě několikrát opakovat v budoucnosti, ale u literatury faktu mám ráda jednu věc. Opakované vracení se k titulu, který se stává pro vás kuchařkou. Bývá to můj rituál, a proto k těmto knihám vedu jakousi úctu a jsem ráda, že jako začátečnice můžu načerpat inspiraci od Pauly Radcliff. Jak běhat je návod pro každého, koho běhání baví či naplňuje a nebo se chce stát profesionálním běžcem. Vysvětluje proč, co a jak např. z oblasti výživové stránky, jakou obuv používat dle tipu chodidla a motivací jsou též tréninkové plány od začátečníků pro maratonce. Přesto bych knihu doporučila spíše začátečníkům a středně pokročilým jako učebnici běhu, ale každý si v tom najde své.

PabloFuentes
30.04.2020 4 z 5

Ze začátku jsem se toho docela bál. Celá kniha věnovaná jenom běhu. O čem se tam dá proboha psát? Nicméně musím uznat, že až na ten počátek, kde jsem byl trochu naštvaný, jak často byla zmiňovaná jistá značka, to bylo napsáno velmi dobře a čtivou formou. Bylo zajímavé číst si jednotlivé návody a tipy a srovnávat to s vlastními zkušenostmi a vzpomínkami, jak jsem se k běhu dostal sám. Mnohým může určitě pomoct a namotivovat je k lepším výkonům.


DennisMoore
13.07.2019 4 z 5

Čtivě napsaná kniha plná užitečných rad, tipů, varování pro úplné začátečníky, pokročilé začátečníky, pokročilé i pokročilé pokročilé. Experti v ní toho asi tolik nenajdou, ale už podle titulu je jasné, že pro ně Jak běhat není. Jak je to se zaváděním těch rad, tipů a varování do praxe, objektivně posoudím až za pár měsíců, ale hodnocení kvůli tomu nejspíš upravovat nebudu - spíš než nad knihou se případně zamyslím sám nad sebou :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak běhat v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

Paula Radcliff
britská, 1973
2017  78%Jak běhat