Jackaby přehled

Jackaby https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273009/bmid_jackaby-Cxo-273009.jpg 4 384 384

Jackaby série

1. díl >

Příběh detektiva, který se specializuje na paranormální jevy, překypující troufalým vtipem a notnou dávkou hrůzy ve stylu Doktora Who a Sherlocka Holmese. Abigail Rooková právě přicestovala do Nového Fiddlehamu v Nové Anglii. Píše se rok 1892 a ona nutně potřebuje najít práci. Potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího neobjasnitelné, jehož bystré oko si všímá všeho neobvyklého — což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail má zase jiný dar, dokáže si všímat obyčejných, ale podstatných detailů, takže se na místo Jackabyho asistentky výborně hodí. Hned během svého prvního dne v novém zaměstnání se Abigail ocitne uprostřed napínavého případu: ve městě řádí sériový vrah. Policie je přesvědčená, že se jedná o běžného kriminálníka, ale Jackaby si je jistý, že je to nelidská stvůra, jejíž existenci policie — s výjimkou mladého pohledného detektiva Charlieho Canea — vytrvale popírá.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jackaby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (120)

Nathally
08.11.2023 5 z 5

Mně se knížka líbila. Sice jsem skoro od začátku věděla, kdo je vrah, ale bylo to příjemné počtení. Byl tam nádech humoru a i trochu hororu. Jackaby byl takový zvláštní, ale jako postava mi nevadil a Abigail mi přišla sympatická. Kniha se četla sama a během několika dní jsem ji měla přečtenou.

Dym
12.09.2022 3 z 5

Zajímavé pojetí potřeštěného detektiva s nadpřirozenou deduktivní metodou a jeho záhadného světa a to vše z pohledu jeho nové asistentky, lovkyně dinosaurů, která touží po dobrodružství. Během čtení mě opravdu týralo, že jsem vraha odhalila, hned když se objevil a naším detektivům i Charliemu Canovi to došlo až na konci. Jinak je to fajn čtení se skvělými postavami a rybníkem ve třetím patře, kde opěrný asistent pečuje o kartotéku a bývalá majitelka domu se snaží nezblaznit se z Jackabyho pokusů o vaření.
Ps: Nezírejte na žábu


koumes731
11.06.2022 4 z 5

Hodnocení rychlé - co jsem chtěl, jsem dostal. Rychlá oddechovka, směs detektivky s fantasy, v oblíbené historické době.....Navíc ten humor. Jdu na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jackaby v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených454x
ve Čtenářské výzvě81x
v Doporučených32x
v Knihotéce212x
v Chystám se číst256x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech12x