Prosba o milost přehled

Prosba o milost
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88838/prosba-o-milost-88838.jpg 4 28 28

Jack Swyteck série

1. díl >

Jack Swyteck vynikající obhájce z Miami, se léta bouřil proti vůli svého otce Harryho, který nyní zastává úřad guvernéra státu Florida. Jejich odcizení vrcholí, když Harry nechá zemřít na elektrickém křesle jednoho z Jackových klientů, o jehož nevině je Jack přesvědčen. Do děje náhle vstupuje neznámý psychopat. Nezastaví se ani před vraždou. Oba muže vystaví obrovskému nebezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Pardon , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prosba o milost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

ArwenAragorn
07.05.2021 2 z 5

40%

Jednoduchý thriller, hodně nepravděpodobný, často nesmyslný, navíc s patetickým koncem. Na druhé straně byl čtivý a docela napínavý, takže pro ty, kdo hledají nenáročný thriller ke čtení, je jako dělaný.
Já se ale autorovi příště vyhnu.

petrpospa
20.10.2019 4 z 5

Advokátní thriller? Proč ne. Sice trochu jednoduché a s hodně sladkým koncem, ale amíci to tak prostě občas mají. Četlo se to dobře a svižně, příjemné bylo vrátit se do doby, kdy lidé necourali městem s mobilem v ruce... Naštěstí jsme v byli ušetřeni vlhkých pohledů na vlající americkou vlajku a i to je důvod, proč nějakého Grippanda ještě zkusím... Tři a půl hvězdy


trudoš
13.09.2018 3 z 5

Svižný thriller s docela zajímavou, třebaže na můj vkus trochu melodramatickou zápletkou. Tu umocňuje románové chování postav, které sice dělají literatuře čest, ovšem se skutečností mají společného máloco. A nic proti právníkům, ale když hrdina hned z kraje nechá osvobodit vinného psychopata jen proto, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, nějak jsem k němu těžko hledal cestu. To, že jde o syna guvernéra Floridy tomu taky moc nepřidalo, protože bohatá fňukna je snad ještě horší, než chudá. S čímž souvisí i sociální linie románu, kdy James Grippando často místo vyšetřování řeší rodinná a milenecká dramata všedního dne. Díky tomu pak samotné vraždy mezi přáteli ani nepůsobí moc podstatně, což bylo fakt divné.
Přesto se knize nedá upřít čtivost. Na to že jde o právnický thriller, scény ze soudní síně nezabírají víc prostoru než je nezbytné, a koncepce tak připomíná klasickou detektivku. Snad jen, že obhájce Jack Swyteck se spíš veze na vlně událostí, než že by do nich aktivně zasahoval.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prosba o milost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit3x