V oku bouře přehled

V oku bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399519/bmid_v-oku-boure-t0V-399519.jpg 4 23 23

Jack Ryan série

< 23. díl

Hlavní hrdina příběhu, Jack Ryan Jr., se v nejnovějším románu slavné série ocitá v předních liniích kybernetické války, a to přímo uprostřed vražedné tropické bouře. Bývalý americký senátor Weston Rhodes, předseda vážené společnosti Marine Aerospace, má problém a čelí krizovému rozhodnutí. Obrátí se na Hendley Associates, firmu, kde pracuje jeho starý známý Paul Brown, a požádá ho o pomoc. Co ovšem Rhodes ani Brown nevědí, je skutečnost, že Hendley Associates je jen zástěrkou pro Campus, přísně tajnou americkou zpravodajskou agenturu, pro niž pracuje i Jack Ryan Jr., syn amerického prezidenta. Brown s Ryanem jsou Rhodesem vyslaní na účetní audit jedné singapurské společnosti. Paul nemá o Jackově tajné identitě ani tušení, a Jack zase neví, že Rhodes pověřil Browna tajnou misí, kterou mu zadala přímo CIA. Brown však při plnění svého úkolu čirou náhodou objeví děsivé tajemství a odhalí plán na zničení světové ekonomiky. Společně se pak Ryan s Brownem ocitnou v závodu s časem, aby zabránili globální katastrofě, a to i za cenu svého vlastního života.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Point of Contact , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V oku bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

ondra2
04.06.2021 4 z 5

Je asi pravda, že řada knih od "Clancyho" i Clancyho je lepších, na druhou stranu i tato se čte poměrně slušně a děj odsýpá. Jak již uvedli jiní komentátoři přede mnou, závěr knihy je poněkud mezerovitý, bylo by nejspíše vhodné, aby děj byl podrobnější, lépe vysvětlený a tím rovněž na sebe navazující. Buď autor měl zadán omezený rozsah, nebo došla inspirace, nebo se mu nechtělo, v každém případě by to kvalitě prospělo a závěr by nebyl tak nějak osekaný a torzovitý.

KajaProchy
23.07.2020 3 z 5

Kniha je akční, čtivá, někdy moc zbytečných technických informací. Postavy jsou obecně víc ploché a steteotypní.
Celkově je kniha plná stereotypů, v knize je jen jedna důležitá ženská postava, to by ještě šlo přežít. I když se dají napsat knihy z "mužského" prostředí se zajímavými ženami. Jenže autor celkově ženy a o ženách psát neumí. Kdykoliv se objeví žena, autor musí popsat, zda je krásná, nebo by si o ní nikdo kolo neopřel, popisuje nadržené choutky nejdůležitého vrátného (uplně účelově a zbytečně).
Muži jsou buď nasvalenci, nerdi nebo nudní tlustoši.

Děj ale odsýpal rychle a zajímavě, jinak bych to nedočetla. Akční část byla pravda až k úplnému konci, což je škoda, protože to autor psát umí a bavilo mě to. Nakonec si neodbil americký patriotismus ve vsi kycovitosti.

Shrnula bych to jako "mužskou" červenou knihovnu s povrchními postavami a stereotypy, tak na jedno přečtení, když neni nic lepsiho.


Lukas12345
14.06.2020 2 z 5

Po dlouhé době nový Clancy (už teda ne on osobně) na českém trhu. Uspěchaný konec s nelogickým deus ex machina.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (3. týden)

11.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V oku bouře v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit13x

Štítky knihy

thrillery americké romány

Autoři knihy

Mike Maden
americká, 1960
Tom Clancy
americká, 1947 - 2013