Já to doufejme ňák zmáknu přehled

Já to doufejme ňák zmáknu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372707/bmid_ja-to-doufejme-nak-zmaknu-A5T-372707.jpg 5 61 61

Slohové práce dětí z neapolského předměstí vyšly v Itálii poprvé na sklonku minulého století, ale jak ukázala nedávno vydaná kniha Gomora, ještě dnes silně a přesvědčivě doplňují obraz předměstí žijících v bezvýchodné chudobě pod vládou mafiánských klanů. Vtipná, svébytná a zcela originální vyprávění překračují hranice dokumentu.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Tichá Voda
Originální název:

Io speriamo che me la cavo , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já to doufejme ňák zmáknu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Mr.Fox
29.01.2024 5 z 5

První třetinu jsem se usmíval od ucha k uchu, byly to vtipné slohovky a rád jsem se k některým perličkám ihned vrátil a předčítal si je znovu. Při pozdějším pokračování jsem najednou četl většinou spíše o smutné realitě života v Arzanu a už mi tolik do smíchu nebylo. Nechtělo se mi věřit, že ve škole a okolí vládne taková anarchie, že v takových popisovaných podmínkách lidé žijí, natož pak malé děti. Je to silná výpověď o šíleném předměstí Neapole, kam by se nikdo z nás asi nechtěl dostat. Naneštěstí i takovému místu dává dětský pohled a sepsané slohové práce optimistický nadhled, který uchvátí a pobaví. Být učitelem na zmíněné škole tedy rozhodně nemohl být žádný med. Velmi dobrý nápad na téma knihy, povedený překlad, rozhodně má mé doporučení.

Jafe
17.07.2023 5 z 5

Moc dobrý nápad vydat knížku dětských slohů. Jsou originální, veselé i smutné, často nechtěně vtipné...kdyby tohle psaní chtěl napodobit dospělý, tak to asi nezvládne. Ke knížce se vracím často a občas z ní přečtu něco známým.

"Já si mislim (a taky se domnívám), že žena se má rovnat muži, protože to není správné, že se mu nerovná. 8. března se musí žena rovnat muži!"


Štěpinambura
29.05.2022 5 z 5

Super dobré a originální!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Já to doufejme ňák zmáknu v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených13x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x