Já, Inrův dědic přehled

Já, Inrův dědic
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382217/bmid_ja-inruv-dedic-YnY-382217.jpg 2 12 12

Pradávné velké dědictví, od počátku rozdělené na 9 podílů, a dvě skupiny zlořádů, z nichž každá z vlastních důvodů usiluje o získání všech jeho dostupných částí. Píše se rok 2000 a pohledný mladý gay bezcílně proplouvá životem sirotka jako gogo tanečník a fotomodel. Hlavní figurkou možná již dávno rozehrané partie, ve které se hraje o jednu z dědických částí, se stává až díky poslednímu focení ve Španělsku. Tam pro něho začíná divoké dobrodružství, v němž nechybí labyrint tajných chodeb, únos, pistole a vraždy, ale ani limuzíny, luxus a nové společenské vztahy, které rovněž skrývají svá tajemství. Hlavní hrdina Damián vás osobitým způsobem vyprávění zavede nejenom do světa fotomodelingu a profesionálních společníků, ale i svých vzpomínek na Španělsko a také do skrytých zákoutí Zlatého lístku – impozantního secesního domu v centru Prahy. Podaří se mu ve spleti napětí, strachu, intrik, ale i romantiky a občasných humorných okamžiků najít poklad?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já, Inrův dědic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

ondras666
05.02.2020 odpad!

Tihle knihu jsem si vybral zcela náhodně díky čtenářské výzvě. Navíc mě lákal ještě ten štítek LGBT a gay. A musím říct, že to bylo asi mé jediné nadšení.
Kniha mi od začátku neseděla svým stylem přeskakování ze vzpomínek do současnosti, což nebylo příjemné. Co mě doslova iritovalo, byl ten slang a patvary různých slov. To jako má být co? Autor si chce hrát na teenagera nebo knihu přiblížit nějaké cílové skupině? Jestli takto někdo mluví, tak osobnosti národního obrození se obrací v hrobě.
Další věc je hlavní postava Damián. Za mě neskutečně nesympatický kluk, jehož vzorem dle mého, je zlatá pražská mládež. Během četby jsem skoro litoval, že ho nezabil ten kámen na začátku.
No a teď k celkovému pojetí knihy. Ze štítku GAY, LGBT má v sobě pouze gay hlavního hrdinu, nic víc v tom nehledejte, je to zbytečné úsilí. Autor se snažil napsat zajímavý napínavý příběh, ale kombinace Indiana Jonese, agenta 007 a konspirací pana Browna, se mu teda nepovedla.
Abych nebyl jen negativní, je zde pár kladů. Jeden je obálka, která dokáže zaujmout. Druhý klad je to, že kniha má lehce přes 200 stran, což je velké plus.

josef4551
24.10.2018 3 z 5

Zajímavá kniha o mladém go-go tanečníkovi z Prahy a záhadě skryté za netušeným dědictvím. Damiánovi však doslova půjde o život.


maca1245
12.09.2018 4 z 5

Tak se mi zdá, že jsem asi divný. Jelikož zjišťuji, že to co se ostatním nelíbí, se líbí mě. Chápu 100 lidí, 100 chutí. :)

Kniha se mi líbila jak stylem psaní, tak stylem vyprávění. Nové slovesné spojení knize dodává určitý náboj. Kolikrát jsem se musel smát. Diky tomu se rozšířila slovní zásoby. A pomalu se to ujímá i u nás v práci.
A ten konec ? To bylo vážně něco. Četl jsem ho 4x jestli to je opravdu tak.
Obálka mě uhranula hned jak jsem jí spatřil.
Půl hvězdičky strhávám za pár věcí, které se mi moc nelíbily.
Za mě povedená originálním stylem napsaná kniha. Věřím , že si kniha najde své čtenáře.
4,5*

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Já, Inrův dědic v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x

Autorovy knížky

2018  48%Já, Inrův dědic