Izrael a Palestina přehled

Izrael a Palestina https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368616/mid_izrael-a-palestina-MIn-368616.png 5 76 76

Jedná se o jednu z prvních původních českých knih zaměřujících se na izraelsko-palestinský konflikt. Čtenáře jím v několika částech provede, objasní mu hlavní pojmy a fenomény počínaje stručnou historií arabsko-židovských vztahů před vznikem Izraele a rokem 2015 konče. Práce je určena nejen odborníkům a studentům, ale i všem ostatním, kteří se zajímají o blízkovýchodní problematiku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Izrael a Palestina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Petok
10.04.2024 4 z 5

Kniha v celku nezaujatě a objektivně popisuje základní fakta vývoje soužití v daném prostoru. Nejde ale nijak zvlášť do hloubky a spíš se vyhýbá jakýmkoli úvahám. Jde o kvalitní faktografický základ pro další studium.

memphisz
06.02.2024 5 z 5

Výborné, výborné, výborné. Čtivý přehled celého staletého konfliktu. V textu se dá dobře orientovat a je nabitý zajímavými informacemi. Pojetí působí objektivně, což je v tomto tématu nesmírně důležité a v Česku spíše výjimečné. Doporučuji. Škoda jen, že poslední roky konfliktu, doplňované v pozdějších vydáních, už jsou dost letem světem a postrádají plynulost původních kapitol.


Petra285
05.02.2024 5 z 5

Vysoce kvalitní kniha se spoustou fotografií a odkazů. Ocenila jsem, že je velmi přehledně členěná do bloků - dobře se čte. Jedna z nejlepších knih o Izraelsko-Palestinském konfliktu. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Izrael a Palestina v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x