Dcery Španělska přehled

Dcery Španělska https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117197/dcery-spanelska-117197.jpg 4 37 37

Isabela a Ferdinand série

< 3. díl

Isabela a Ferdinand vládnou nově spojenému Španělsku a zdá se, že jejich odhodlání vybudovat silný stát, o kterém vždy snili, je neotřesitelné. V posledních letech Isabeliny vlády Ferdinand očekává od svých dcer, že jeho ctižádosti napomohou, avšak manželka je rozpolcená mezi jeho velkolepými plány a láskou k dětem. Postupem času začínají mít panovníci pocit, jako by na královském rodu leželo prokletí – po nešťastném zásahu osudu v srdci rodiny postihuje dcery Španělska jedna tragédie za druhou. Infantka Isabela zůstává vdovou se zlomeným srdcem, Janu dohání manželovo záletnictví k zničujícímu šílenství a Kateřina opouští oddanou rodinu, aby se stala Kateřinou Aragonskou, manželkou Jindřicha VIII. a anglickou královnou…. Z cyklu Isabela a Ferdinand (3)... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Daughters of Spain , 1961


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery Španělska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Paulika419
23.03.2024 5 z 5

Spisovatelka vystihla všechny postavy románu jako by žila ve Španělsku v době 15.století.Dokázala se vcítit do myšlení královny Isabely Kastilské a nešetřila kritikou Ferdinanda Aragonského i když šlo o schopného válečníka ale i prospěcháře.Životy dcer a jediného syna Jana,který měl vůči Španělsku přednostní práva nedopadly dobře. Sňatková politika se nevyplatila Janě ani Kateřině.Nejstarší Isabela , Jan zemřeli předčasně a jejich děti rovněž. Dcera Marie svým potomstvem zajistila Portugalsko.

madem
07.12.2023 4 z 5

Sjednotila Španělsko, vyhnala židy a Maury. Přesto se štěstí moc nedočkala. Nejvíce totiž královna Isabela milovala své děti. A ty moc hezký život neměli.


stanislava9718
09.05.2023 2 z 5

Ve třetím díle z historie Španělska popisuje pokračování sjednocování Španělska, sílící moc inkvizice a starosti Isabely o tragický osud svých dětí. I v tomto nelehkém období Isabela se rozhodla podpořit plány neznámého Kryštofa Kolumba o novém světě. Objevením Nového světa se Španělsko stává bohatou Evropskou velmocí. Zde se začíná psát příběh Kateřiny Aragonské, budoucí královny Anglie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcery Španělska v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x