Inženýr, který se nevrátil z dovolené přehled

Inženýr, který se nevrátil z dovolené
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105308/bmid_inzenyr-ktery-se-nev-105308.JPG 3 9 9

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inženýr, který se nevrátil z dovolené. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Databáze.knih
01.12.2023 2 z 5

Ing. Edward Stephens, konstruktér mozku válečných strategických her, pracující ve složce národní obrany, ve Středisku pro varování před raketovým a kosmickým napadením. Únosem své dcery je donucen pracovat na "dovolené" pro následně i své únosce. Knížka nás zavádí do světa počítačů, vojenské strategie, vojenské techniky, do otázky jaderné války. Mimo jiné připomíná i osud tisíce amerických vojáků, kteří se stali pokusnými králíky při zkouškách explozí jaderných zbraní. Hlavní postava se trápí velezradou, dezercí, ale únosci mluví o prokázání velké služby Americe. Jeho úkol zesměšnit stávající systém obrany má za cíl zrodit nový výzkum, otázku kosmické války.

PetraRed
27.12.2016 4 z 5

Knihu jsem nahodou objevila cestou vlakem a po letnem zalistovani jsem uvidela nekolik povedomych zkratek. Zacetla jsem ohromena fascinujici nostalgii sveta 80.let. Misty plytke casti zapletky, kompenzuji fascinuji detaily, ktere dokonale vystihuji vnitrni fungovani armady, byrokraticke masinerie Pentagonu a v neposledni rade fascinujici technicke detaily veku samotneho usvitu internetu. Kniha je i pres zrejme ideologicke zabarveni trochu porad predbiha svou dobu, neb hackeri, super zbrane ovladane pocitaci a jestrabi generalove rozhodne nezmizeli s padem SSSR.


syskas
25.08.2016 2 z 5

Pre mňa príliš veľa zbytočných technických informácií, ktoré iba zdržujú. Vlastne už bola názvu príbehu vieme, ako to celé skončí. Načo potom vôbec čítať?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inženýr, který se nevrátil z dovolené v seznamech

v Přečtených11x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst2x
v dalších seznamech1x