Inteligence psů přehled

Inteligence psů
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339373/mid_inteligence-psu-cjC-339373.jpg 4 20 20

Jestli jste někdy uvažovali nad tím, co se skutečně odehrává v hlavě vašeho psa, nyní máte příležitost, jak to zjistit. V revidovaném a aktualizovaném vydání populární knihy předává psycholog a držitel mnoha ocenění Stanley Coren překvapivý náhled do inteligence našeho nejstaršího zvířecího společníka. Předkládá praktické rady, jak porozumět psí řeči těla a pochopit sofistikovaný „jazyk“ psího štěkání. Nabízí i možnosti, jak sestavit výcvikový program, který bude přesně vyhovovat specifickým potřebám vašeho psa. Jsou zde také uvedeny seznamy než sta psích plemen, které se týkají poslušnosti a pracovní inteligence, stejně tak jako speciálních úlohy, jako je například lov, střežení domova a společenského uplatnění psů.... celý text

Literatura naučná Hobby Příroda, zvířata
Vydáno: , Esence
Originální název:

The Intelligence of Dogs , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inteligence psů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Betti
13.04.2021 5 z 5

Úžasně napsaná kniha, kde je rozebráno psí vědomí, hlavně zaměřené na inteligenci. Autor zezačátku představuje, jak se na psí vědomí nahlíželo v minulosti a jak se na ni nahlíží dnes (i z hlediska náboženství). Inteligenci rozdělí do několika kategorií (prostorová, pohybová, intrapersonální, interpersonální, hudební, logicko-matematická, jazyková, instinktivní, adaptivní a pracovní), které potom podrobně rozebírá. Vysvětluje rozdíly mezi jednotlivými plemeny, které po dlouhých debatách s odborníky seřadil do tabulky podle pracovní inteligence. Součástí knihy je také interaktivní část, kde si můžeme vyzkoušet chytrost našeho vlastního psa. Během čtení čtenář pochytí spoustu tipů na výběr ideálního psa na jeho výchovu. Jsem ráda, že mám knihu doma, protože se k ní budu vracet.

Popko
28.07.2020 3 z 5

Kniha je psaná podrobně od původu, domestikaci a psychologii. Některé kapitoly byly nudné, jiné lepší.


Rodaw
26.12.2018 3 z 5

INTELIGENCE PSŮ: zajímavá knížka!!:) Autor Stanley Coren se tu detailně věnuje psychice a inteligenci pejsků. Knihu jsem (ještě) nepřečetla celou, spíše části.. Bylo to poměrně dosti odborné (a podrobné:)) a rozhodně to uspokojí náročnější čtenáře... A ať mi nikdo netvrdí, že pes nemá inteligenci a duši... :-) Tahle knížka je důkazem toho, že má... Jenomže s takovými lidma, co tvrdí tyhle blbosti (pardon), nemá smysl se hádat, bohužel to mám ozkoušené... :/ Takže doporučuji všem, které toto téma detailně zajímá. Autor ho zpracoval pečlivě a odborně..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inteligence psů v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit6x