Inteligence psů přehled

Inteligence psů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20538/inteligence-psu-20538.jpg 4 20 20

Stočtyřicet století se člověk a pes svorně dělí o potravu, obydlí, radosti i starosti. Co však o svých nejlepších přátelích vlastně víme? Monografie se snaží odpovědět na nejčastější otázky, které jste si jistě někdy položili i sami. Přemýšlejí psi? Pokud psi přemýšlejí, mají vědomí, které je srovnatelné s lidským vnímáním? Mají psi vzpomínky na věci minulé a dovedou si představit i věci budoucí? Rozumějí psi lidské řeči? Mají psi systém či prostředky ke komunikaci s námi nebo s jinými psi? Liší se jednotlivá plemena psů v tom, co bychom mohli nazvat inteligencí? Znají psi pocity, jako je například vina, věrnost, ochranářství, emoce jako je kupříkladu radost nebo žal? Přestože na mnohé z těchto otázek si vnímavý majitel na základě vlastní zkušenosti se psem odpoví sám, tato kniha nabízí podrobnější, odborně naučné odpovědi, doložené řadou konkrétních příkladů a zajímavých příběhů... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inteligence psů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Betti
13.04.2021 5 z 5

Úžasně napsaná kniha, kde je rozebráno psí vědomí, hlavně zaměřené na inteligenci. Autor zezačátku představuje, jak se na psí vědomí nahlíželo v minulosti a jak se na ni nahlíží dnes (i z hlediska náboženství). Inteligenci rozdělí do několika kategorií (prostorová, pohybová, intrapersonální, interpersonální, hudební, logicko-matematická, jazyková, instinktivní, adaptivní a pracovní), které potom podrobně rozebírá. Vysvětluje rozdíly mezi jednotlivými plemeny, které po dlouhých debatách s odborníky seřadil do tabulky podle pracovní inteligence. Součástí knihy je také interaktivní část, kde si můžeme vyzkoušet chytrost našeho vlastního psa. Během čtení čtenář pochytí spoustu tipů na výběr ideálního psa na jeho výchovu. Jsem ráda, že mám knihu doma, protože se k ní budu vracet.

Popko
28.07.2020 3 z 5

Kniha je psaná podrobně od původu, domestikaci a psychologii. Některé kapitoly byly nudné, jiné lepší.


Rodaw
26.12.2018 3 z 5

INTELIGENCE PSŮ: zajímavá knížka!!:) Autor Stanley Coren se tu detailně věnuje psychice a inteligenci pejsků. Knihu jsem (ještě) nepřečetla celou, spíše části.. Bylo to poměrně dosti odborné (a podrobné:)) a rozhodně to uspokojí náročnější čtenáře... A ať mi nikdo netvrdí, že pes nemá inteligenci a duši... :-) Tahle knížka je důkazem toho, že má... Jenomže s takovými lidma, co tvrdí tyhle blbosti (pardon), nemá smysl se hádat, bohužel to mám ozkoušené... :/ Takže doporučuji všem, které toto téma detailně zajímá. Autor ho zpracoval pečlivě a odborně..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inteligence psů v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit5x