Inspektor Vogo přehled

Inspektor Vogo https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352994/bmid_inspektor-vogo-JPk-352994.jpg 4 10 10

Oskara Bendu štve, že dospělí mají skoro vždycky pravdu, a děti ne. A protože se chce k pravdě taky dostat, rozhodne se, že přestane být dítětem a stane se někým jiným. Konkrétně policistou. Na policii ho skutečně přijmou – jako policejního psa. S šarží inspektora, protože jiná uniforma mu nepadne. A tak se Oskar Benda alias inspektor Tý Vogo pouští do boje se zločinem. V noci spí připoutaný k posteli, aby ho někdo neukradl, a ve dne honí padouchy s růžovou vodní pistolkou. Tramvají. Popřípadě na bicyklu, který má přední kolo menší, aby se mu dobře jezdilo do kopce. Nová dětská kniha Miloše Kratochvíla k naprostému popukání.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inspektor Vogo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

simca9342
02.09.2023 5 z 5

Přečtená před lety.
Dobrodružný příběh o klukovi ,kterého štve, že je dítě,protože dospělý mají vždycky pravdu a děti ne...
Rozhodne se, že se stane co nejrychleji dospělým a skončí u policajtů. Jakou práci dostane a jak to celé dopadne neví čtenář až do poslední stránky.

Petr13103
26.11.2022 4 z 5

Tato kniha mě osobně tato kniha přinesla pobavení. 5 hvězd jsem nedal proto že tato kniha neobnáší nejlepší kvality ale 4 hvězdy jsou akorát


trudoš
02.04.2021 3 z 5

„Nic by nebylo tak složité, kdyby se z dětí nestávali dospělí.“
Chvilku mi trvalo, než jsem přistoupil na pravidla hry, ale jakmile Oskar Benda nastoupil k policii, bavil jsem se až do samotného konce. Je samozřejmě třeba akceptovat záměrnou absurdnost, která vyvolá smích především u dospělého čtenáře, protože mnohá vysvětlení, proč něco funguje, jak funguje, dávají pro svou nesmyslnost vlastně docela smysl. Jen si nejsem úplně jist, co by na celou věc řekli městští strážníci.
Miloš Kratochvíl si dělá legraci hlavně z představitelů zákona a pořádku, ovšem své si vykoledují také důchodci, lupiči či třeba herci. Příběhem se přitom jako červená nit vine motiv mnoha odstínů tzv. Pravdy, která pro dítě i dospělého významově často znamená něco zcela jiného. Bláznivé příhody potrhlého inspektora bez problémů rozesmějí malé čtenáře svou hravostí a ti větší si z nich zas odnesou nejedno jízlivé ponaučení o životě. Milé ilustrace Lenky Jasanské pak dokonale vystihují nadsazenou tóninu vyprávění.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inspektor Vogo v seznamech

v Přečtených14x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x