Inspekce přehled

Inspekce https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430449/bmid_inspekce-syc-430449.jpg 3 119 119

J studuje na škole hluboko v lesích daleko od zbytku světa. J je jedním z pouhých šestadvaceti studentů, kteří do jednoho považují tajuplného zakladatele školy za svého otce. J nikdy nepoznal jinou rodinu než své vrstevníky. Ze studentů zde vychovávají geniální vědce. Chlapci neznají nic jiného než život ve škole, nic jiného totiž ani znát nesmějí. J však má podezření, že tam venku, za modříny, něco je. Něco, co zakladatel školy nechce, aby viděli. Začíná klást otázky. Jaký je skutečný účel tohoto zařízení? Proč studenti nesmějí odejít? A jaká tajemství před nimi jejich otec skrývá?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Inspection , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inspekce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

bozena3656
04.05.2024 3 z 5

Zajímavě uchopená myšlenka, co by se mohlo stát, kdyby ... Z mě kniha stojí za přečtení, i když jsem se dlouho nemohla začíst a něco mi od ní pořád odvádělo. Od druhé poloviny, se děj zrychluje a závěr vyústí velice rychle. Kdo se rád zaobírá konspirační, je to kniha pro něj ...

Nik..
16.01.2024 5 z 5

Samotné čtení:
Musím teda říct, že jsem musela zatnout zuby prvních 50 stran, to pro mě byla celkem bída. Ale pak už to bylo super. Jo a prosím Vás další kniha, u které bych doporučila, delat si na začátku poznámky se jmény, protože já jsem z toho byla celá blbá Za mě to byl vlastně super námět, něco zase úplně jiného.

Zápletka:
Představte si věž, ve které žijí jen samý chlapi/chlapci, kteří nemají potuchy o jiném pohlaví.. Ve druhé věži zase žijí jen ženy a dívky a také nemají ani potuchy o jiném pohlaví (samozřejmě krom zaměstnanců) Tyto dvě věže dělí jeden velký les..ale samozřejmě ne tak velký, jak by bylo potřeba, aby se o sobě tyhle dvě "věže" nikdy nedozvěděly. No a víte co, obchody s dětmi, lži, podvody..A jednou se ta hradba tajemství musí provalit. A tady to tedy bylo ve velkém stylu.
Za mě to byl vážně super koncept, ale teda konec mi přišel až moc přehnaný. Každopádně musím uznat, že tento autor moc dobře ví, jak pěkně poskládat slova, aby to bylo nejen chytlavé, ale i sakra poutavé. Jo, vím, že tenhle popis je poměrně strohý, ale upřímně, nemám moc co napsat, abych Vám neodkryla ty důležité karty každopádně, je to husťárna, tak přidávejte do seznamu.
Závěr:
Do toho určitě pojďte - Doporučuji!


VA_Krtek
13.09.2023 4 z 5

Já tak poslední dobou pozoruju, že mívám z knih opačný pocit, než většina. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, to je jedno :-) Každopádně, tohle je velmi silný příběh. Děj se rozjíždí pěkně pomalu, ostatně kluci a holky strávili v těch věžích dvanáct let víceméně v klidu. Jakmile ale dospějí k pubertě a začnou klást otázky, děj se zrychluje, tak jak víc a víc rozkrývají své okolí. Poslední dvě kapitoly letí již doslova ve zběsilém tempu. Samozřejmě děj nesleduje jen příběh vybraných chlapců a dívek, ale nabízí i perspektivu z druhé strany, ze strany vedení, inspektorů a inspektorek - jejich pohnutky, motivace, ale i pochyby a deprese. Malerman to vystihl dokonale, skoro jsem to prožíval. Příběh evidentně nesedí každému, ale vše v něm popsané a dopodrobna promyšlené je ve své podstatě v reálném světě proveditelné. A to je na tom příběhu to nejsilnější a nejstrašnější. Malerman mě příjemně překvapil a toto jeho dílo hodnotím výše než daleko známější a profláklejší dvojknihu Bird Box.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

29.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inspekce v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených4x
v Knihotéce218x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Josh Malerman
americká, 1975
2016  86%V pasti
2020  60%Inspekce
2021  79%Malorie