Svet v pohybe přehled

Svet v pohybe https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65418/svet-v-pohybe-65418.jpg 5 2 2

Kapitoly: Viktoriánske Anglicko-Parlament, Krištáľový palác, "Dielňa sveta", Londýn, Dva národy, Svet robotníkov, Írska otázka, Koniec jednej epochy. Druhé cisárstvo a komúna-Autoritársky režim, Napoleon III., Hospodársky rast, Haussmannov Paríž, Život v Paríži, Spoločnosť a umenie, Zahraničné dobrodružstvo, Komúna, Deportácie. Boj za národnú jednotu-"Il Risorgimento", Symboly jednoty, Modernizáciou k jednote, Železný kancelár, Krvou a železom, Vydedenci, Rozdelenie trvá. Ruská ríša-"Od Rigy až po Kamčatku", Moskva v plameňoch, Zlatý vek ruskej kultúry, Dekabristi, Reformy, Hospodársky rozmach, Stolypin, Ruský balet. Arktída a Antarktída-Pohyb kontinentov, Veľké sťahovanie, Ľudia z Arktídy, Hrdinská epopeja, Volanie pólov, Prezimovanie v ľadovom zovretí, Úchvatný život, Nová éra. Moderné Spojené štáty-Vojna Juhu proti Severu, Dobytie kontinentu, "Pozlátený vek", Prisťahovalci, Veľkomestá, Prvé mrakodrapy, Ďaleký západ, Dynamika rozvoja.... celý text

Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Gemini (SK)
Originální název:

Le monde en mouvemet , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svet v pohybe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

braunerova
08.06.2017 5 z 5

Vše jsem napsal u předchozích dílů, není co dodat. Úžasná je rodinná fotografie královny Viktorie s jejími příbuznými, panovníky evropských zemí.

"Odešla a s ní odchází celá epocha. Slavné období symbolizované jejím jménem se uzavírá jako svitek pergamenu. Svět, který jsme znali, mizí. Před námi se prostírá velká neznámá".


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svet v pohybe v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x