Hyde Park Civilizace přehled

Hyde Park Civilizace https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294707/bmid_hyde-park-civilizace-3Sw-294707.jpg 5 51 51

Vítejte ve světě vědy a otázek současné společnosti. Ptáme se významných vědců a osobností naší civilizace. Vítejte v Hyde Parku Civilizace. Stejně jako oni, i my hledáme odpovědi. Pořad a kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět.Nositelé Nobelovy ceny, lidé, kteří mění svět. V této knize rozhovorů s hosty Hyde Parku Civilizace se dozvíte, co patnáct z nich dokázalo, s čím si museli poradit, jak zvládli vyhrocené situace i jaké jsou jejich osobní příběhy. Při čtení se dostanete od medicíny, přes architekturu, fyziku, cesty do vesmíru až do světa filmu, fotografie a sportu. Daniel Stach hovoří v knize s následujícími osobnostmi: Bohdan Pomahač - plastický chirurg Scott Parazynski - astronaut, NASA Tomáš Radil - bývalý vězeň koncentračního tábora Osvětim Lawrence Krauss - teoretický fyzik, kosmolog Philip Zimbardo - psycholog, autor Stanfordského vězeňského experimentu Eva Jiřičná - architektka Rick McCallum - producent Hvězdných válek Jan Šibík - fotograf Natalia Gorbaněvská - disidentka Jerome Friedman - nositel Nobelovy ceny za fyziku Jiří Markovič - bývalý šéf pražského oddělení vyšetřování vražd Jiří Ježek - hendikepovaný cyklista Jan Říha - nevidomý horolezec Adam Dolník - odborník na terorismus Paul Nurse - nositel Nobelovy ceny za fyziologii Nezkrácené rozhovory si můžete vyhledat na webu ČT podle dat nebo QR kódů uvedených u každého rozhovoru. Speciální QR kódy navigují k rozhovorům vedeným v angličtině.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hyde Park Civilizace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Jenny46
14.01.2024 5 z 5

Zajímavé čtení, obdivuji D. Stacha jak má všechno připravené, pročtené, vyhledané informace ke každému rozhovoru...
Opravdu záleží, jak se rozhovor vede a dobře položené otázky. Ze začátku jsem pořad sledovala častěji...
Udělala jsem si radost a koupila knihy, dobře zpracované + fotky
Osobní příběhy výjimečných, který změnily svět...

Maratka
25.02.2023 4 z 5

Dobrý výběr různorodě zaměřených zajímavých lidí v příjemných rozhovorech. Člověk se zase jednou něco dozví. A zase jednou si uvědomí, že lidé, kteří toho nejvíce umí, bývají často nejskromnější, nejlidštější. Plný počet nedávám hlavně kvůli jazykové stránce knížky, korektuře by to opravdu chtělo věnovat mnohem větší pozornost (např. "ona" ve 4. pádě jako "jí", to je fakt peklo).


Mindy
07.01.2022 4 z 5

Tuto knihu - přesněji řečeno knihy (1.+2. díl) jsem dala manželovi pod stromeček, ale samozřejmě nejdřív skončily na mém nočním stolku. Rozhovory zde uvedené vás úplně pohltí, ať se jedná o vědce, sportovce, lékaře či fotografa, vše je podáno srozumitelnou formou. Daniel Stach je skvělý moderátor a se svou kolegyní Gabrielou Cihlářovou odvádí vynikající práci.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hyde Park Civilizace v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Daniel Stach
česká, 1988