Hugo Haas přehled

Hugo Haas https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263488/bmid_hugo-haas-263488.jpg 3 10 10

České filmy pro pamětníky s Hugo Haasem v hlavní roli známe z televizních obrazovek všichni. Jeho život po roce 1939, kdy byl coby osoba židovského původu na hodinu vyhozen z Národního divadla, odešel z Čech, zahrál si na Broadwayi, natočil téměř čtyřicet filmů v Hollywoodu a po letech se nakrátko do Prahy vrátil, však již tak známý není. Pavel Taussig přináší čtenářům strhující příběh vypovídající nejen o osudových cestách herce, ale i o jednom z nejkrutějších století v české histori... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hugo Haas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Lenka4
31.10.2022 3 z 5

Autor se zabývá především Haasovým pracovním životem. Jeho divadelní i filmovou tvorbu představuje dostatečně. Skrze ni pohlíží i na člověka Hugo Haase, jehož osobního života se však dotýká jen v náznacích.

Blue
07.02.2018 3 z 5

Já nerad píšu něco negativního, i nyní se budu mírnit. Hugo Haas patří k mým oblíbeným hercům. Já jsem se těšil, že snad konečně někdo napsal pořádnou knihu o této výrazné postavě našeho filmu, knihu, která nebude jen sledem již více či méně známých historek a slepencem vzpomínek jiných osobností. Tohle všechno už jsme mnohokrát četli a věděli, recykluje se to pořád dokola. A byť v Taussigově knize zazní i věci nové, a byť je tato kniha vcelku umně poskládaná, není to ta velká gruntovní biografie, kterou jsem si chtěl o Hugovi Hassovi přečíst. Na tuto knihu stále čekáme.


iva23
03.01.2017 3 z 5

Těšila jsem, ale bohužel mě to moc nebavilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hugo Haas v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x