Hry o dedičstvo přehled

Hry o dedičstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520649/bmid_hry-o-dedicstvo-1Fn-520649.jpg 4 654 654

Avery Grambsová verí v lepšiu budúcnosť – stačí, ak prežije strednú školu, získa štipendium a vypadne niekam ďaleko. Tieto plány však neruší nečakaná udalosť. Tobias Hawthorne jej po smrti odkáže takmer celý svoj majetok. Avery netuší, prečo to urobil, a kto Tobias Hawthorne vlastne je. Ak chce získať, čo jej patrí, musí sa presťahovať do rozľahlého a tajuplného sídla Hawthornovcov. V sídle však stále býva rodina, ktorú Tobias vydedil. Do nej patria i jeho štyria vnuci – nebezpeční, príťažliví a nadaní mladíci, ktorí vyrastali s vedomím, že jedného dňa zdedia miliardy. Právoplatný dedič Grayson Hawthorne považuje Avery za podvodníčku a jeho brat Jameson ju vníma ako rébus, ktorý treba rozlúštiť. Avery uviazne vo svete bohatstva a privilégií, kde nebezpečenstvo striehne za každým rohom. Je to hra, v ktorej musí zvíťaziť, aby prežila.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

The Inheritance Games , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry o dedičstvo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (149)

tka0313
30.04.2024 5 z 5

Kniha jako taková mě vůbec zprvu nelákala... Ale musím říct, že me to neskutečně bavilo. Hlavně pořád mě zajímá, jak to ve skutečnosti je. Skvělé vymyšleno, první díl krásně odsýpal a jsem opravdu zvědavá na pointu celého příběhu.

Jaehyun
16.04.2024 5 z 5

Byla jsem trochu skeptická, jestli se mi bude kniha líbit nebo ne a šla jsem do ní s nulovým očekáváním. Začátek jsem poslouchala jako audioknihu v aj a zbytek četla jako knihu v čj.

Už po první kapitole mě to však překvapivě chytlo. Líbil se mi styl psaní a krátké kapitoly, díky kterým jsem měla knihu přečtenou během chvilky. Žádná z postav mi nebyla nesympatická, dokonce ani ta hlavní a nejvíce mě i přes svou škrobenost na začátku zaujal Garyson. Líbilo se mi, že tam má každý nějaké tajemství a i když byl tento díl soustředěný převážně na dva ze čtyř bratrů, tak doufám, že v dalším díle se dozvíme něco víc i o ostatních dvou, kteří tu zatím neměli moc šancí se projevit.

Bavilo mě i to napětí, chtěla jsem vědět, proč si miliardář Tobias Hawthorn vybrat zrovna Avery. Mám už nějakou svoji teorii, tak jsem zvědavá, jestli se mi potvrdí. Dalšího dílu už se nemůžu dočkat.


Adellaid
12.04.2024 3 z 5

Kniha je moc hezky a čtivě napsaná, ale celý příběh jsem měla pocit, jako bych to už někde četla... Za přečtení určitě stojí, ale znovu si ji asi nepřečtu.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 právě čtených knih podle uživatelů (duben)

19.04.2022


Ona neměla nic. Oni mají všechno. Hra začíná!

21.03.2022


Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Citáty z knihy (6)

Já jsem Hawthorne. Nikdy není moc brzo začít se vytahovat.


Všechno je hra Avery Grambsová. Jediná věc, o které v tomhle životě můžeme rozhodnout, je to, jestli hrajeme na vítězství.


Je to pořád lež, když zamlčuješ to opravdu důležité, ale technicky mluvíš pravdu?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Hry o dedičstvo v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených817x
ve Čtenářské výzvě147x
v Doporučených75x
v Knihotéce346x
v Chystám se číst529x
v Chci si koupit168x
v dalších seznamech16x