Hrobník přehled

Hrobník
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532682/bmid_hrobnik-65d65101d6fd5.jpg 4 373 373

Píše se rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje jako hrobník na známém vídeňském ústředním hřbitově. Nevrlý podivín je současně velmi sečtělý a vzdělaný samouk. Ve volných chvílích sepisuje Almanach pro hrobníky. Inspektor Leopold von Herzfeldt ho však připraví o klid. Mladý policista totiž potřebuje odborníka na vše, co souvisí se smrtí. Vyšetřuje brutální vraždy vídeňských služek. Každá z nich byla nemilosrdně probodnuta kůlem. Hrobník ví, že tímto způsobem byli od dávných dob nebožtíci drženi ve svých hrobech, aby neškodili živým. Řádí snad ve Vídni vrah věřící v upíry? Inspektor a hrobník se společné pouštějí do vyšetřování. V metropoli překypující leskem a slávou se skrývají více než temná místa... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Das Buch von Totengräbers , 2021


Interpreti: Otakar Brousek ml.
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (111)

mataj
01.06.2024 5 z 5

Brutální vraždy mladých žen vyděsí Vídeň. Na své nové místo nastupuje mladý policista Leo, který se snaží zavést modernější způsoby vyšetřování, ale u kolegů se setká spíše s posměchem a nepřátelstvím a navíc někdo sabotuje jeho práci. Proto se rozhodne využít pomoc hrobníka Augustína a spolu s kolegyní se pouští do pátrání na vlastní pěst. Vynikající historická detektivka. Těším se na další díly.

k@rol
01.06.2024 4 z 5

Historická detektivka je můj oblíbený žánr a vím, že mnohdy je důležitější atmosféra, vykreslení prostředí a doby, kdy se příběh odehrává, reálie daného místa v daném čase než zápletka a chytré řešení. To autor naplnil zcela beze zbytku. Čtenář se opravdu ocitl ve Vídni konce 19. století, v době, kdy se objevovaly nové vynálezy a život se měnil neskutečně rychle. A detektivní příběh byl opravdu pitomoučký. Mně to ale nevadilo, považuji to tak trochu za součást žánru, a i tak bych dala plný počet hvězd. Jednu hvězdu ale strhávám za pravopisné chyby a překlepy.


maja8148
15.05.2024 5 z 5

Miluji hřbitovy a vše kolem nich. A tato kniha nám toho dopřeje dost (a mě přesvědčila k tomu, abych se v nejbližší době vydala na návštěvu Vídně). Naštěstí toto množství "morbidnější" části knihy neubírá na prostoru ostatních postav a děje, takže všichni tři se nám dokáží dostatečně představit a přeskočí i jiskra (jen Leo mě občas štval, ale to je jeho povahou, takže je to dobře :D). Jediné, co mě občas chybělo, tak bylo vyšetřování, protože se několikrát úplně zapomnělo na to, že se něco vlastně vyšetřuje a co konkrétně a Leo si vyšetřoval něco úplně jiného a také po vlastní ose (za což teda pěkně dostával kapky a stejně si dělal, co chtěl - jak říkám, prostě mě občas strašně štval).

všechny komentáře

Související novinky (4)

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023


Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022


HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.


Kniha Hrobník v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených462x
ve Čtenářské výzvě92x
v Doporučených29x
v Knihotéce248x
v Chystám se číst319x
v Chci si koupit91x
v dalších seznamech9x