Hrobárov almanach přehled

Hrobárov almanach https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503581/bmid_hrobarov-almanach-BdK-503581.jpg 4 366 366

Viedeň obchádza smrť a jej tajomstvá môže odhaliť iba jediný človek Píše sa rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje ako hrobár na slávnom hlavnom cintoríne vo Viedni. Je trochu zvláštny, ale nesmierne sčítaný a píše prvý almanach pre hrobárov. Pokoj mu však naruší mladý policajný inšpektor Leopold von Herzfeldt, ktorý potrebuje odborníka na smrť. Vo Viedni totiž došlo k vraždám niekoľkých služobných a vrah do každej zastokol kôl. Hrobár videl už kadejaké telá, pozná všetky príčiny smrti aj fázy rozkladu. Vie, že narážanie na kôl patrí medzi starobylé metódy udržania mŕtvol pod zemou, aby neškodili živým. Vyčíňa vo Viedni poverčivý sériový vrah? Inšpektor a hrobár sa spolu pustia do vyšetrovania a zistia, že za bránami krásneho veľkomesta číha skaza. Autor bestsellerov Oliver Pötzsch nás zavedie do Viedne na prelome storočí, do najtemnejších kútov mesta v období, v ktorom sa rodili základy modernej kriminalistiky. Priblíži nám tak vyšetrovacie metódy, ktoré navždy zmenili svet inšpektorov a komisárov, zločincov aj vrahov.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Das Buch von Totengräbers , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobárov almanach. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (109)

maja8148
15.05.2024 5 z 5

Miluji hřbitovy a vše kolem nich. A tato kniha nám toho dopřeje dost (a mě přesvědčila k tomu, abych se v nejbližší době vydala na návštěvu Vídně). Naštěstí toto množství "morbidnější" části knihy neubírá na prostoru ostatních postav a děje, takže všichni tři se nám dokáží dostatečně představit a přeskočí i jiskra (jen Leo mě občas štval, ale to je jeho povahou, takže je to dobře :D). Jediné, co mě občas chybělo, tak bylo vyšetřování, protože se několikrát úplně zapomnělo na to, že se něco vlastně vyšetřuje a co konkrétně a Leo si vyšetřoval něco úplně jiného a také po vlastní ose (za což teda pěkně dostával kapky a stejně si dělal, co chtěl - jak říkám, prostě mě občas strašně štval).

broskev28
29.04.2024 5 z 5

Hrobník je další historickou detektivkou O.P. - v naší knihovně už máme Kat a rada dvanácti, a právě tahle kniha je v naší knihovně velmi čtená a oceňovaná. Takže jsem byla na Hrobníka natěšená, a mé očekávání bylo zcela naplněno!
Skvělý příběh z historické Vídně, detektiv inspektor je nováček převelený ze Štýrského Hradce – mladý, ambiciózní, obdivovatel nových postupů a technologií. Jenže má židovské jméno i předky, takže kolegové ho nevítají s otevřenou náručí. A to zdaleka není vše – největší překvápko je „vlk v rouše beránčím“! Své nesporné kouzlo má i samotný vzdělaný hrobník Augustin. Prostě výborná, dobře napsaná detektivka ze starých časů, kdy Vídeň byla plná služtiček snících o lepším životě, zelená víla byla běžnou součástí nápojových lístků a tango učil barové tanečnice argentinský rodák . . .
Určitě doporučím a těším se na pokračování této série.


Standa24
26.04.2024 4 z 5

Povedený začátek nové série od O. Pötzcha. Autor příběh umístil do prostředí Vídně na konci 19. století, která je plná zločinů různého druhu, ale také nových vynálezů, společenských změn i antisemitismu. V hlavním městě podunajské monarchie řádí tajemný vrah podobný Jacku Rozparovači, po kterém pátrá nesourodá trojice hlavních hrdinů. Kniha je napínavá a i když popisované zločiny byly místy až brutální, tak se jedná o celkem odpočinkovou četbu.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023


Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022


HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.


Kniha Hrobárov almanach v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených455x
ve Čtenářské výzvě92x
v Doporučených28x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst319x
v Chci si koupit90x
v dalších seznamech10x