Hrdinové - Největší příběhy české kopané přehled

Hrdinové - Největší příběhy české kopané https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358941/mid_hrdinove-nejvetsi-pribehy-ceske-kop-w8f-358941.png 5 22 22

Výpravná publikace Hrdinové chce svým námětem spojit generace otců, synů a dědů. Představuje fotbal jako součást našeho života, jako něco, na co můžeme být pyšní, a jako něco, z čeho se dokážeme poučit. Hlavním poselstvím knihy je skutečnost, že k hrdinství nestačí jen sportovní výkon, ale jsou k němu potřeba výjimečné lidské vlastnosti. Odvaha, čestnost a gentlemanství. Co dělá člověka hrdinou? Obdivuhodný čin, postoj, nasazení… A právě o těchto vlastnostech kniha je. Rozebírá osobnostní rysy a činy pozapomenutých nebo stále živoucích hrdinů, kteří nezapommenutelně hráli hru jménem fotbal. V různých dobách, v různých klubech. A ať už to byli Češi, Slováci, Rakušané, Němci nebo Židé, vždycky byli a měli by zůstat naši. Naši hrdinové. Naše legendy. Jde o nový pohled na český fotbal, jako společenský fenomén, který ovlivňuje naše životy, stejně jako ovlivňoval životy našich dědů. A stejně bude jednou ovlivňovat budoucí životy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdinové - Největší příběhy české kopané. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kosta96
04.02.2024 5 z 5

Pro fanouška českého, dříve československého fotbalu je tato kniha naprosto skvělá. Věnuje se českým i slovenským fotbalovým klubům, hráčům, trenérům i reprezentaci. Od začátků fotbalu u nás, až po současnost. Navíc je doplněna pěknými ilustracemi. Její výhodou je, že i přes velké množství informací se dá přečíst prakticky jedním dechem.

soupik2012
12.08.2021 5 z 5

Očekávala jsem životopisy fotbalových hráčů. Místo toho jsem měla možnost poslouchat životopis samotného fotbalu. A to od jeho vzniku v roce 1885, až do roku 2018. Nejsem fanouškem tohoto sportu, ale mám ráda životopisy sportovců. Protože jsou to především oni, kdo dokáží naší malou zem v zahraničí proslavit. Ale tato kniha je jiná. Je to průřez tím nejdůležitějším co se v tomto sportu za ty dlouhé roky událo. A napsáno je to tak, že musím jednoznačně souhlasit se čtenářem callahanh, který pode mnou uvedl, že kniha bude bavit i ty, kteří fotbal nesledují. Mně se to líbilo moc. Líbil se mi způsob jakým je kniha napsána. Krátké příběhy těch nejlepších hráčů naší historie. Audioknihu načetl naprosto fantasticky pan Ivan Trojan. Komixy jsou zpracovány pomocí dramatizací a podílejí se na nich: Lukáš Příkazský, Pavel Šimčík, Robert Mikluš, Ondřej Bauer, Jana Holcová, Lucie Kožinová, Dominik Říha.


draka
05.08.2020 5 z 5

Děti věděly, jaký dárek mi dát k narozeninám. Udělaly mně velikánskou radost. Dokonce napsaly věnování a podepsala se i vnoučata, a dokonce i ty, co neumí ještě psát. Co dodat, krásný dárek, krásná kniha, a to nejen pro fanoušky kopané.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knihománie odstartovala...

27.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrdinové - Největší příběhy české kopané v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy české komiksy fotbalisté fotbal, kopaná

Autorovy další knížky

Ondřej Fuczik
česká, 1976
2017  95%Hrdinové - Největší příběhy české kopané
2019  97%Hrdinové 2 - Největší příběhy českého hokeje