Prorok přehled

Prorok https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413938/bmid_prorok-GP2-413938.jpg 4 656 656

Hřbitovní královna série

< 3. díl >

Hřbitovní královna Amelia Grayová porušila všechna pravidla, která ji měla chránit před duchy, jež vidí. Otevřela dveře do neznáma a Zlo, které za nimi číhá, ji chce zpátky k sobě... A nyní po ní ještě duch zavražděného policisty žádá, aby mu pomohla najít jeho vraha. Stopy ji zavedou do rodného Charlestonu, napohled líbezného města na americkém Jihu, v němž ale doposud kvete čarodějnictví, kořenářství a černá magie. Jakto že si toho Amelia dříve nevšimla? Aby toho nebylo málo, znovu se setkává s Johnem Devlinem, mužem, kterého měla milovat jen zdálky, a ocitá se tak před volbou, jež jí s definitivní platností změní život jednou provždy – bude se řídit otcovými pravidly, aby udržela sebe i Johna v bezpečí, anebo touhou svého srdce?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Prophet , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prorok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (136)

Veromika
28.02.2024 5 z 5

Další můj rereading, kdy jsem poprvé hodnotila 5/5. Nyní bych knihu ohodnotila 4,5/5. Zatím se mi líbila nejvíce, zvláště ta detektivní pasáž samotné Amelie, kdy rozkrývá pravdu o vraždě Roberta Fremonta a zároveň se snaží pomoci duchu malé Shani, Devlinovi zesnulé dcerky. Brzo Amélie zjistí, že oba případy mají více společného než by se zdálo.

Kee
10.01.2024 2 z 5

Po slušném druhém díle přichází Prorok, který opět z mého pohledu padá do lepšího průměru. Přitom se představují nové zajímavé postavy (sestry Perillouxovy, Darius), dostává se nám koření v podobě špetky afrických náboženství, mytologie a šamanismu říznutého americkým jižanským folklorem. Dokonce i Devlin je o něco plastičtější, duchové mají své záměry a nejsou již jen přízraky v mlze...

Opravdu jsem přemýšlela, kde to vázne. Došla jsem k závěru, že v popisech, respektive v myšlenkových pochodech Amélie. Jakoby se myšlenkami točila v kruhu - pořád myslí na otcova pravidla a pořád je porušuje, neustálá touha po Devlinovi, která nabírá až trochu absurdních rozměrů (šmírování v křoví) atd. Řekla bych, že toto získává v knize moc prostoru a autorka se začíná opakovat, je to až příliš monotónní.

Oceňuji trochu lepší rozvinutí romantické dějové linie, ale musím poněkud jízlivě dodat, že opět došlo na mé "oblíbené" nošení zesláblé hlavní hrdinky v náručí osudového muže (a to opakovaně :-). Zajímalo by mě, zda autorka cílí spíše na dospívající dívky nebo na dospělé ženy, jelikož mi v tomto připadá podivně rozpolcená (jako samotná postava Amélie).

Ale stále chci vědět, co bude dál. :-) Přece jen je knih s touto tématikou poskrovnu.


anibeni
27.12.2023 3 z 5

Přestože je i tento díl velmi čtivý, tak mě přišel zatím z této série nejslabší... Bylo to napínavé, objevilo se tam plno nových věcí a nových lidí, vysvětlilo se pár událostí... ale něco tomu chybělo..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Nikdy si mrtvých nevšímej, nikdy se netoulej příliš daleko od posvěcené půdy, nikdy se nedruž s těmi, koho duchové pronásledují a nikdy, nikdy nepokoušej svůj osud.


Kniha Prorok v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených907x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených53x
v Knihotéce369x
v Chystám se číst183x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

duchové a přízraky hřbitovy

Autorovy další knížky

Amanda Stevens
americká, 1977
2012  85%Okřídlená duše
2013  88%Království
2020  87%Probuzení
2014  85%Prorok
2018  87%Návštěvnice