Návštěvnice přehled

Návštěvnice https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396695/bmid_navstevnice-9tq-396695.jpg 4 411 411

Hřbitovní královna série

< 4. díl >

Amelia Grayová je restaurátorkou opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou začíná věřit, že jejím skutečným životním úkolem je dešifrovat tajemství mrtvých. A legenda praví, že hádankou, kterou se zatím nikomu nepodařilo rozluštit, je Krollův hřbitov. Už přes půl století se odpověď skrývá v podivných nápisech a složitých rytinách na náhrobcích. Následovníci Ezry Krolla ani po desítkách let neodpočívají v pokoji a čekají, až je osvobodí někdo dostatečně silný a chytrý – a zdá se, že mrtví i živí sem volají právě Amelii. Každé vodítko, jehož se drží, každá nápověda, kterou rozluští, ji přivádějí stále blíž k vrahovi i k osudu, který ohrožuje jak její zdravý rozum, tak budoucnost po boku její lásky, detektiva Johna Devlina... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Visitor , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návštěvnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

Holanka
18.01.2024 5 z 5

Řekla bych, že tento díl se skutečné povedl. Tuto autorku mám moc ráda. Píše velice poutavě a její knihy jsou téměř návykové. Tenhle díl se mi moc líbil. S každou knihou zjišťujeme něco nového o naší Amélii a já jsem moc zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet. :))

mischamys98
16.01.2024 2 z 5

Když si čtu komentáře ostatních, tak si říkám, jestli jsem opravdu četla tu stejnou knihu. Hřbitovní královnu mám moc ráda, ale tenhle díl byl velké zklamání. Prvních 200 stran se vlastně nic moc nedělo a nedokázala jsem se vůbec začíst. Když už se teda něco dít začalo, tak byl najednou konec. Zápletka byla za mě tentokrát dost předvídatelná a konec až moc uspěchaný. Za mě zatím nejslabší díl.


Kee
15.01.2024 3 z 5

Tento díl patří k silnějším v sérii, hodnotila bych 3,5 hvězdami.

Co jej vyzdvihuje, je opět zajímavé prostředí (Krollův hřbitov a jeho příběhy) a nadpřirozené úkazy. Ubylo rutinních monotónních popisů přitažlivosti mezi Devlinem a Amélií, stejně tak některých Améliiných myšlenek, které se točily v kruhu.

Přesto mě mrzelo, že Stevens rozehrála opravdu zajímavý děj, jen aby vše utnula a vyřešila v pár posledních kapitolách (rozehráno bylo tak dlouho, že jsem si myslela, že bude děj pokračovat v další knize). Záhada byla sice v obrysech objasněna, ale chybělo mi vykreslení některých dalších aspektů, více informací o Ezrovi Krollovi, Rose, co se přesně přihodilo... Cítila jsem se odbytě. (Ale hlavně, že mi bylo opět naservírováno, jak Amélii šimrá v zátylku, když se blíží Devlin :-)

Jak píší jiní čtenáři, doufám, že nakonec Améliin původ a schopnosti neskončí příliš překombinovaně, současné rozvinutí je tak akorát. Sérii dočtu, ale musím říct, že se k ní vracet nebudu a drží mě pouze duchařský aspekt (a prostředí hřbitovů) - kdyby bylo v knihách ještě víc romantiky v pojetí Stevens, tak se jimi asi neprokoušu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Návštěvnice v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených559x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených32x
v Knihotéce303x
v Chystám se číst210x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Amanda Stevens
americká, 1977
2012  85%Okřídlená duše
2013  88%Království
2020  87%Probuzení
2014  85%Prorok
2018  87%Návštěvnice