Ruiny Gorlanu přehled

Ruiny Gorlanu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377102/bmid_ruiny-gorlanu-8ac-377102.jpg 5 2582 2582

Austrálsky spisovateľ John Flanagan napísal prvú knihu série Hraničiarov učeň pre svojho dvanásťročného syna, aby ho prilákal k čítaniu. A taktiež chcel drobnému Michaelovi ukázať, že hrdinovia nemusia byť len urastení a svalnatí. Hraničiarov učeň je nesmierne obľúbený v mnohých krajinách sveta. Autor už o dobrodružstvách osirelého Willa a jeho priateľov napísal štrnásť kníh. Aj keď je séria zaradená do žánru fantasy, ide predovšetkým o mimoriadne pútavé príbehy o priateľstve, odvahe a čestnosti. Will je na svoj vek drobný, ale zato obratný a bystrý. Vždy sníval o tom, že sa stane slávnym rytierom, no tí ho pre jeho malú postavu neprijali. Sklamaného Willa si vezme ako učňa hraničiar Halt a Will sa od neho učí všetko, čo musí dobrý hraničiar ovládať. Hraničiarske remeslo sa mu nakoniec tak zapáči, že by ho už nemenil za nič na svete.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

The Ruins of Gorlan , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruiny Gorlanu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (425)

zanzara
15.05.2024 2 z 5

Příliš mnoho slov... Rozmělněný příběh. Možná by se to pro děti mělo psát právě takto: vše v pořadí, bez spoléhání se na inteligenci či prozíravost čtenáře, bílý má být bílý a černý černý... Román pro skauty. Ale nad 18 to musí být nuda.

VerronikaH
22.03.2024 4 z 5

Krásné čistokrevné fantasy, ve kterém si své najde i dospělý čtenář. Poslouchala jsem jako audioknihu, což můžu vřele doporučit. Vždycky jsem si při poslechu krásně odpočinula a zároveň mě příběh opravdu bavil. Už se těším na další díl.


Lucif
18.02.2024 5 z 5

Luxusní kniha, velmi mile překvapila. Zajímavý příběh, dobře se čte. Rozhodně doporučuji všem milovníkům fantasy a dobrodružných knížek. Přečteno 16 knih ze série Hraničářův učeň a většina je na 5*. Teď se synem dokupujeme Bratrstvo (někdo to čte na střídačku, ale mi to chtěli nejdřív dokončit a až pak začínat jinou sérii).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Nervozita je strašná věc. Ta tě prostě úplně dostane, takže nemůžeš myslet, nemůžeš jíst, nemůžeš mluvit.


Mít poslední slovo není pokaždé nejlepší.


Kniha Ruiny Gorlanu v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených4 105x
ve Čtenářské výzvě301x
v Doporučených425x
v Knihotéce685x
v Chystám se číst553x
v Chci si koupit141x
v dalších seznamech31x