Dluh přehled

Dluh
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413792/bmid_dluh-vcN-413792.jpg 4 200 200

Hraju, abych žil série

< 3. díl >

"Jaká je šance na život, když svět okolo spěje k válečnému střetu? 3. díl jedné z nejúspěšnějších sérií žánru LitRPG. Realita virtuálního světa, ve kterém žijí vtažení hráči, je čím dál barvitější. Pupeční šňůra spojující Jiný svět se Zemí se však stále ztenčuje a ani Bezejmenný už není s to odvrátit hrozící katastrofu. V této houstnoucí atmosféře potká Gleb ruskou dívku, která právě jako zázrakem unikla z čínského virtuálního otroctví. Nedokáže být hluchý k jejím prosbám a nabídne jí pomoc. Jaké však mají šance, když svět okolo spěje k nevyhnutelnému střetu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Долг (Dolg) , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dluh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Vjeerus
01.03.2024 3 z 5

Abych řekla pravdu, vlastně mě strašně mrzí, jaké pocity jsem z knihy měla. Začátek vypadal slibně, minimálně co se týká toho, kde se hlavní hrdina octnul, ale na můj vkus z toho vybruslil opět příliš snadno s rychle. Ale stále si to drželo jistou dávku svižného děje.
Další část knihy ale byla jak na houpačce, kdy jednu kapitolu hltáte téměř bez dechu a další se modlíte, ať už je konec. Autor se víc a víc zaměřuje na malé vsuvky z reálného světa, které jsou delší a delší, mohli by být i zajímavé, ale dost často spíš působí jako vytržené z kontextu a nevíte kdy a kde se odehrávají a jakou mají momentálně hodnotu pro samotný děj.
Můj hlavní problém s příběhem tkvěl hlavně v tom, že herní logika a systémy šli hodně do pozadí a vše stálo na imaginární božské náklonnosti. Hlavní hrdina pozapomněl ne jen levelovat, ale i přemýšlet nad něčím jiným, než nad penězi (a skoro jsem měla pocit, že jeho stylem se nedá vydělat, když utratí hned i to, co nemá, za žoldáky, místo aby použil svého OP peta) a o vlastnostech jeho postavy už vůbec nejde, protože mu do klína doslova padaj nezískatelné ability.
Gradace děje se táhla docela pomalu, ale byla tam i přes tu kupu odboček v nahonění si ega ruského státu, a když už byl člověk opravdu napnutý, jak se vypořádají s finálním bossem, přišlo naprosté zklamání na stránku a půl trapné rozuzlení.
Abych řekla pravdu, do teď mě vždy autor koncem knihy nalákal na další díl, ale u třetího se žádný takový wow moment nekoná a upřímně je mi tak nějak jedno, do jakých ještě absurdnějších výšin se Glebovo štěstí může dostat. Momentálně tedy nemám v plánu se sérií pokračovat, což mě vlastně i mrzí, protože první díl mě naprosto uchvátil.

katallinka
06.07.2023 3 z 5

Knihy se malinko opakují, takže doporučuji nečíst hned po sobě. Nicméně autor má skvělé konce, takže opět chci nutně vědět, co bude dál.


Fifineek
04.12.2022 4 z 5

„Ať se utopí v krvi ti, kdo zapochybují o naší mírumilovnosti!“

Gleb vede raid na dobytí nového chrámu, ale cestou narazí na uprchlou ruskou otrokyni z čínského klastru. Rázem vše přehodnotí a rozhodne se zaútočit na čínský hrad klanu Šuej-fang s několika stovkami otroků. Celou dobu Glebovi za zády stojí žoldnéři, trollský albín Olaf se svojí mocnou mithrilovou zbrojí a Glebova mocná puma Baghíra, kterou si můžeme pamatovat z předchozího dílu.
Gleb je v očích ostatních opravdovým hrdinou, ale neuvědomuje si, co svým činem způsobil…

Na závěr se dočkáme i samostatných kapitol věnovaných Anunachovi - nejsilnějšími paladinovi ruského klastru.

I když se už jedná o 3. díl, tak série nám toho nabízí stále víc a víc a jsem velice zvědav, jestli jí tohle tempo vydrží. Gleb tahá další a další esa z rukávů, na co sáhne se mu opět daří a neváhá vše co získá náležitě zpeněžit. Velice mě potěšilo, že v knize bylo plno super hlášek, přirovnání a mouder, které bychom právě mohli čekat jen od ruského hráče.
Upřímně tento díl se mi líbil zatím nejvíce, ale co knize opravdu nemohu prominout jsou chyby v I/Y… Na vynechané písmenka a překlepy si pomalu zvykám, ale z totoho je mi opravdu smutno.
I když jsem tento díl v minulosti již četl, mnoho věcí jsem si nepamatoval a některé mě úplně překvapily. Vrhám se na 4. díl, se kterým jsem ještě neměl tu čest!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. týden)

12.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dluh v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených279x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených19x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech1x