Horúčka přehled

Horúčka
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195439/horucka-195439.jpg 4 290 290

Doktor Charles Martel sa po tom, čo mu zomrela žena na leukémiu, rozhodne venovať výskumu rakoviny. Vo svojej práci úspešne napreduje aj vďaka citovému zázemiu, ktoré mu vytvára druhá manželka Cathryn. Cathryn sa stáva oporou aj pre jeho tri deti - vysokoškoláka Chucka, stredoškoláka Jeana Paula a menšiu Michelle. Krehká harmónia Charlesovho novonadobudnutého šťastia sa zrúti, keď Michelle zachváti zhubná leukémia. Charles zistí, že chorobu jeho dcéry spôsobil chemický závod, ktorý vypúšťa do rieky karcinogénny odpad. Pustí sa do boja proti perfektne zorganizovanej inštitucionálnej mašinérii, ktorá drží nad chemickým závodom ochrannú ruku. V tejto vypätej situácii prejde zaťažkávacou skúškou celá jeho rodina.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Fever , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Horúčka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

Madax
31.03.2024 4 z 5

Jedna z prvních knížek Robina Cooka. Stejně jako v mnoha jiných knihách, i tady nám pan Cook představuje svoji vizi hrůzného světa, v němž všechny možné instituce, úřady i jednotlivci myslí jen na zisk a osobní prospěch a zcela kašlou na zdraví a dobro ostatních. Nakolik taková vize odpovídá realitě, ať každý posoudí sám, nicméně je to celkem depresivní čtení. Hlavní hrdina, stojící sám proti zvrácenému systému a snažící se chránit svoji dcerku, mi byl celkem sympatický. Obzvlášť se mi líbila jeho pevná vůle a schopnost neohnout před nikým a před ničím hřbet. Pasáž se zabarikádovaným domem se mi líbila asi úplně nejvíc. Doporučuju, ale připravte se na depku.

Nofar197
16.01.2024 5 z 5

Přečetla jsem několik Cookovych románů, ale za nejvýraznější považuji právě Horečku. Roman jasně ukazuje, jak křehká může být rodinná harmonie a jak prchave obyčejné lidské štěstí, které považujeme za naprosto sanozrejme.
Naopak závěr knihy zdůrazňuje, kolik jsme ochotni obětovat pro záchranu blízkého člověka : Lásku, kariéru, ekonomickou nezávislost. Doktor Charles Martel i jeho žena Cathryn mají můj hluboký obdiv.


Belanna
09.09.2023 4 z 5

Další autorův povedený román. Poutavě napsáno, téma, které chytne.
Tady mi jen vadila rozvleklost ohledně chemičky a úřadů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Horúčka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených588x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených14x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

lékařské prostředí

Autorovy další knížky

Robin Cook
americká, 1940
2006  77%Invaze z galaxie
2008  84%Kóma
2006  86%Infekce
1998  78%Blízký konec
1995  82%Známky života