Hon na lovce přehled

Hon na lovce https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406496/bmid_hon-na-lovce-3yL-406496.jpeg 4 150 150

Na útěku před chudobou a beznadějí nastoupí Ramon Espejo na jednu z velkých vesmírných lodí záhadných, odpudivých Enyánců, ale nový život, který nalezne na odlehlé planetě Sao Paulo, není o nic lepší než ten, který odvrhl. Když nad ním jedné noci zvítězí vztek a přemíra alkoholu, následují chvíle vražedného násilí, po nichž Ramon musí prchnout do divočiny. V téměř spokojeném osamění – daleko od hlučícího, hemžícího se lidstva, které nesnáší se sociopatickým zápalem – má smolařský prospektor konečně možnost pátrat po drahocenných rudách, které by ho jednou provždy finančně zajistily. Jenže místo vzácných kovů objeví zástupce vyspělé cizí rasy: zoufalé uprchlíky skrývající se jako on v nehostinném prostředí cizí planety. A poté, co se odhalí jejich nebezpečné tajemství a zaplete se do dechberoucí štvanice na nepřátelské, nevyzpytatelné planetě, musí Ramon napřed utéct... a nějakým způsobem i přežít. A jeho nejnesmiřitelnějším nepřítelem je on sám.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hunter's Run , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na lovce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Luigi1
18.02.2024 5 z 5

Tato kniha se povedla dala se dobře číst doporučuji

ludek.n
12.10.2023 4 z 5

Ramon Espejo narazil v podhůří Sierry Hueso na tajné jeskyně mimozemšťanů. Ti se tady ukrývají před svými nepřáteli a je nad slunce jasnější, že nepohodlný svědek musí zemřít. Jenže tomu se podařilo uniknout. Ramon Espejo zoufale prchá divočinou a v jeho stopách se vydávají lovci. Román Hon na lovce vznikl spoluprací tří autorů a práce na jeho dokončení se rozklenula přes dlouhých třicet let. Na první pohled se jedná o dobrodružnou sci-fi s řadou dramatických momentů. Při bližším zkoumání je však pod touto vrchní vrstvou možno objevit ještě jednu o něco dospělejší a filozofičtější rovinu, která si s tou dobrodružnou v ničem nezadá. Konfrontace Ramona se svým klonovaným já má hloubku i spád. Jejich twainovská odysea na řece je strhující, a to jak z pohledu napětí, tak i v úrovni zamyšlení. Každý z autorů dal příběhu něco svého a přitom udrželi kontinuitu vyprávění na tak vysoké úrovni, že není poznat, kde jeden začíná a druhý končí. Hon na lovce neláká na extrémně vypjaté akce, zášlehy vědeckého poznání či technokratickou dokonalost, místo toho dává přednost zkoumání hranic mezi dobrem a zlem v syrových podmínkách světa, v němž není nic zadarmo.


Malarkey
29.08.2023 3 z 5

Nevím, jestli je dobrý nápad se nad jedním námětem zamýšlet třicet let a ještě ho k tomu stejně dlouhou dobu v rámci tří spisovatelů dávat dohromady a doufat v úspěch. Hon na lovce nicméně za pokus o přečtení a zhodnocení této úvahy jednoznačně stojí.

Celý ten příběh této knihy totiž stojí a padá na nosné myšlence samostatného světa, kde se autoři hodně vyřádili a svědčí to o velké představivosti samotných spisovatelů. Gardner Dozois ten svět vymyslel a jeho přátelé Martin a Abraham do toho přidali řadu dalších nápadů, které ucelili v jedno - v knihu, která obsahem předčila emoce, které by měla vyvolávat.

Hlavní postava je totiž totální nesympatik, bez kterého byste se klidně obešli. A s ním má problém i samotný příběh, který je těžce chladný a pro čtenáře hodně nepřístupný. Kdo ale čte sci-fi nebo fantasy pro jeho představivost, tak zde si i tak smlsne. Tedy když hodí za hlavu fakt, že se musí obejít bez hlavního hrdiny.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2014 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší SF)


Kniha Hon na lovce v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených11x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

mimozemšťané klonování

Autoři knihy

George R. R. Martin
americká, 1948
Gardner Dozois
americká, 1947 - 2018
Daniel Abraham
americká, 1969