Holky z Detroitu přehled

Holky z Detroitu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519490/bmid_holky-z-detroitu-64b4251da5b46.jpg 4 38 38

Je rok 2018. Melanie Barnettová má za to, že už ví, o čem život je. Je zaměstnaná v marketingovém oddělení palírny kentuckého bourbonu, kde se má rozhodovat o jejím povýšení, a po rozchodu s bývalým snoubencem je přesvědčená, že láska a kariéra nejdou skloubit. Pak ovšem v tajné zásuvce automobilového veterána Jordana MX, šarlatové rudého sporťáku a symbolu jazzové éry, kterého jí odkázala její prapraprateta Violet, objeví ohmataný deník obsahující tajuplnou zprávu: Přeber si z tohohle příběhu, co chceš, Melanie, a na zbytek zapomeň. Je rok 1921. Violet Bondová se nemusí nikomu podřizovat. Vypravila se do Detroitu, energií kypícího centra prosperujícího automobilového průmyslu a nejrychleji se rozvíjejícího města Ameriky, kde jí život přináší nečekaná dobrodružství. Jenže ve světě ilegálních náleven, nových přátel a nečekaných lásek je snadné ztratit kontrolu nad vlastním životem. Když se Melanie ocitne na životní křižovatce, její a Violetin osud se nečekaně protnou. Ač je dělí několik generací, obě uvažují o tom, jak chtějí žít, a ptají se, co vlastně znamená být moderní ženou.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Matter of Happiness , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holky z Detroitu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Ambo
18.03.2024 5 z 5

Dvě časové loni, obě skvěle popsané, jako by je autorka důvěrně znala. Postavy jako živé, zápletka místy předvídatelná, ale nic, co by mě otravovalo. Mohu doporučit.

Ivanule
05.03.2024 4 z 5

Krásné a v něčem si podobné příběhy dvou hlavních hrdinek,jedné ve 20.letech 20.století a druhé hrdinky,která je její praprapraneteř v roce 2018. Příběh se četl lehce, nikde nedrhnul a pěkně plynul:) Jen my tam vadilo překlad, špatný slovosled nebo jsem i narazila na vynechané slovo:(


veruptackova
05.03.2024 4 z 5

Dvě skvělé linky příběhu, které čtenářky pohltí. Záměrně píšu čtenářky, protože tohle je prostě příběh primárně určený ženám. Autorka do něj vtiskla množství dilemat, které ženy v životě řeší a skvěle i zachytila tehdejší dobu. Donutí vás přemýšlet o postavení žen a o možnostech, které v minulosti měly, pokud nechtěly žít obvyklým životem. Ano, některé věci bystrému čtenáři dojdou celkem rychle, na druhou stranu ono to vůbec nevadí, protože vás pohltí atmosféra. Linka Violet je plná nespoutanosti 20. let minulého století, ale skrývá v sobě jistou nadčasovost. Nejvíce na knize oceňuju paralelu životů hlavních postav. Je vidět, že autorka má opravdu velmi kladný vztah k bourbonu (a rozhodně to nemyslím nijak špatně), protože nadšení pro tento nápoj a jeho historii na vás dýchne už z prvních stran. Stejně tak si po přečtení knihy pravděpodobně budete vyhledat několik historických zajímavostí.

Holky z Detroitu jsou o touze vymanit se z diktátu, o víře v sama sebe a hledání štěstí v životě. Je to zkrátka historický román, zachycující zajímavou dobu, který má co předat dál a proto pokud tento žánr vyhledáváte, rozhodně tuhle knihu nevynechejte.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Někdo jako my, Nové vyhlídky a další knižní novinky (29. týden)

16.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Holky z Detroitu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

whisky 20. léta 20. století

Autorovy knížky

Tori Whitaker
americká, 1959
2023  85%Holky z Detroitu