Holčičky přehled

Holčičky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387962/bmid_holcicky-J6G-387962.jpg 3 87 87

Kniha Holčičky spojuje tři novely s nepředvídatelným koncem, který čtenáře překvapí a možná i nadchne. Najít znovu štěstí je úkol pro Dinu z novely Pomsta. Její rodiče byli kouzelníci a zahynuli při autohavárii. Dina vyrůstá u staré tety a nikdy neví, zda si po štěstí šlape sama, nebo ho ztrácí za absurdních okolností. V druhé novele Holčičky učiteli Marcelovi přinášejí opravdové potěšení malé kamarádky, které může vzdělávat, učit správnému chování, zasvěcovat je do umění a literatury, napravovat jejich nedostatky a sdílet s nimi tajemství fotografií, na kterých zachytil, jak vyrůstaly, než se staly ženami. Nejnadanější holčička ho však v dospělosti začne milovat a jeho mírně zvrácený tajný svět úplně zničí. Ve třetí novele Lví dvůr se potkají dvě zklamané mladé ženy, které se přitahují svými protiklady. Podnikavá Marta přemluví výbornou kuchařku Gabrielu, aby si otevřely restauraci. Úspěch Lvího dvora zamotá jejich život tak, že mají dohromady nejen restauraci, ale i manžela a milence. Tři novely jsou napsané s velkým porozuměním pro různé polohy života od tragických až po humorné. Takové příběhy, ve kterých jedno nevylučuje druhé, jsou výstižné a sbližují čtenáře s hlavními hrdiny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holčičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Hakl54
11.05.2024 2 z 5

Rozvláčné, hlavně u holčiček mě nudily popisy hudebních nástrojů apod. Jakoby úmyslně spisovatelka děj natahovala, aby měl co nejvíce stránek.
Kniha mě moc nebavila a příběhy se mě ani moc nedotkly, vše takové neskutečné.

Lucissia
25.04.2024 4 z 5

Nebylo to tak nejhorší, nicméně bych už podruhé po knize nesáhla. To, že příběhy byly neuvěřitelné, bych nechala bokem, vše nemusí být podle pravdy, ale ten poslední byl fakt zvláštní. Z prostředního mě mrazilo... :-)


Alienn
04.01.2024 3 z 5

Tato kniha mi příliš nesedla. A to mám velmi ráda české autory a i tato autorka píše poměrně dobře. Všechny příběhy a jejich zápletky mi přišly hodně nereálné až neskutečné. Takže ano přečíst, ale příliš nad nimi nepřemýšlet do hloubky. Každopádně ale zkusím od autorky jinou knihu, protože styl psaní se mi líbil.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Říjnové knižní novinky (22. - 28.)

22.10.2018


Blíží se Knihománie

08.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Holčičky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě17x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit8x