Hodiny posledního soudu 2 přehled

Hodiny posledního soudu 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473872/bmid_hodiny-posledniho-soudu-2-1s7-473872.jpg 4 37 37

Hodiny posledního soudu série

< 2. díl

Téměř všemocný Dr. Manhattan ze světa STRÁŽCŮ se začal zajímat o DC Univerzum. Po léta mění příběhy některých z hrdinů… ale proč? Bez jediného vysvětlení opustil svůj vlastní svět a začal se vměšovat do tohoto. Nyní jej tedy Ozymandias, Komediant a nový Rorschach vystopovali až do Gotham City. Všechny figurky jsou na šachovnici a na tahu je Dr. Manhattan. Pouze jediná síla v DC Univerzu by dokázala čelit bytosti, jež kdysi bývala Jonem Ostermanem. Ale když se tito dva titáni setkají tváří v tvář, zničí Superman Dr. Manhattana či snad Dr. Manhattan zničí všechno ostatní? Geoff Johns a Gary Frank – tým, který přinesl kritiky oceňované knihy SHAZAM! a BATMAN: ZEMĚ JEDNA, uzavírají epickou crossover minisérii, jakou jste nikdy nedoufali, že spatříte! Druhá kniha obsahuje sešity 7–12. „U HODIN POSLEDNÍHO SOUDU se Johnsovi podařilo využít DC Univerzum jako zrcadlo, v němž se odrážejí STRÁŽCI, a tím snad i uchránit inspirativní, optimistické jádro tohoto žánru.“ – POLYGON „HODINY POSLEDNÍHO SOUDU jsou prodchnuty láskou k tomu, co původnímu komiksu STRÁŽCI zajistilo slávu a respekt, ale jejich hlavním přínosem je to, jak tyto hranice překračují, místo toho, aby jich pouze dosahovaly.“ – io9... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Doomsday Clock 2 , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodiny posledního soudu 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Ivan Kučera
22.02.2024 3 z 5

No... neviem. Nebavilo ma to. Ešte spočiatku trochu hej, ale ku koncu som sa v tom vyložene stratil a to som to čítal dva razy. O čo nadšenejší som bol z jednotky a o čo náruživejšie som sa tešil na dvojku... o to viac som z nej sklamaný. Kým v prvej časti som ocenil umne a pomerne decentne prepletený svet (preživších) Watchmenov a „klasických“ DC postáv v čele s Batmanom, Jokerom, Lexom Luthorom a Supermanom, v dokončení príbehu sa Geoff Johns premenil na Granta Morrisona. Všetko premiešal, zamiešal, domiešal a vymiešal, zahustil, rozmixoval a aby bola sranda, potom si spomenul, že tam ešte dačo zabudol, tak v poslednej chvíli pridal tonu postáv, dve tony akcie a samozrejme cestovanie v časoch a alternatívnych dimenziách a multiverzách pardon METAverzách. Takže je z toho jeden veľký bordel. Aj keď musím dodať, že za mňa to zas až tak veľké prekvapenie nie je, keďže som Johnsa vždy považoval za „amerického“ Morrisona. Ku koncu už to nemalo konca-kraja. Pritom ono je geniálny nápad zmixovať Watchmenov, ktorí svojho času zbúrali komiksové superhrdinské klišé a stali sa de facto anarchistickým antikomiksom s postavami predstavujúcimi totálny výkvet superhrdinského mainstreamu. Ale prevedenie do reality ma v druhej knihe zďaleka neoslovilo tak, ako v prvej. Možno menej je niekedy viac. Poviem úplne vážne, že pôvodne som tomu chcel dať len 2*, ale potom ma na „až“ tri prehovoril záver, kedy do seba začali zapadať rôzne veci nielen ohľadom DC udalostí (New52, Zem-2, Flashpoint), ale dokonca i, ehm, vzťahov (Clark a Jon).

azzies
29.11.2023 3 z 5

(SPOILER) První díl mě celkem potěšil, bral jsem ho jako takový úvod do DC světa. Postava Jokera mě fakt bavila a možná dám Batmanovi šanci.
Co mě ale vůbec nepotěšilo, bylo rozuzlení děje a překlopení řekněme důležitosti Jona a Supermana. Beru to jako cenu za propojení světů Watchmenů a DC a jeho ....manů. A cosi to o těch světech vypovídá.
Jinak nepřehlednost děje mi přijde samoúčelná a zbytečná a ano, byl jsem zklamaný.


Norri
10.03.2023 4 z 5

První půlka příběhu, tedy první kniha, budovala zápletku a atmosféru. Obojí zde, ve druhé knize, poměrně rychle vyeskaluje. Rychle, ošklivě a zároveň úžasně. Celosvětová politická situace kolem superhrdinů se zvrhne do fatálních rozměrů, za osobní účasti toho cypa Putina. Následující hromadná superhrdinská bitka může vzbudit zdání, že Geoffu Johnsovi došel dech a nápady, ale chyba lávky. Je to začátek složitého a zmateného vysvětlování základní otázky života, vesmíru a vůbec. Mám na mysli DC vesmír, samozřejmě. Musím připustit, že když jsem pochopil, k čemu celý tenhle celý crossover se Strážci slouží, tak mě to ohromilo. Vážně! Tohle všechno museli mít vymyšlené už tehdy, když začali vymýšlet celý Rebirth (Znovuzrození hrdinů DC). Vysvětluje to, jak se do DC vesmíru vrátili staří hrdinové a proč se věci změnily. Jasně, bylo to naznačeno už v úvodním sešitu Znovuzrození, ale tady to jde do hloubky. To, jak Dr. Manhattan postupně odhaluje princip fungování multivesmíru DC a princip všech jeho restartů, je kouzelné. Jako by dával nakouknout pod pokličku těm, kdo v DC vymýšlejí dlouhodobé plány. Škoda jen té složitosti a zmatenosti. Johns zkrátka není Moore a když dva dělají totéž, tak to není totéž. Tím mám na mysli například Manhattanovo neustálé mentální skákání v čase s popisem toho, co se děje. U Moora to bylo přehledné a čtenář se v tom zvládal orientovat. Tady by snad nepomohlo ani kreslení časové osy. Chápu, historie vesmíru DC je velmi složitá, ale číst a chápat to bylo občas náročné. Kresba a devíti panelové stránkování je pořád úžasné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hodiny posledního soudu 2 v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x