Bludiště odrazů přehled

Bludiště odrazů
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301125/mid_bludiste-odrazu-Rt3-301125.jpg 4 225 225

Hlubina (Lukjaněnko) série

1. díl >

Lidé mohou vstupovat do Hlubiny – vysněného světa virtuální reality, někdy se však nemohou vrátit zpět to skutečnosti. Tyto neštastníky vynášejí z Hlubiny diveři-potápěči, elita kybernetické společnosti Diver Leonid byl pověřen záchranou záhadného Smolaře, který uvázl ve hře Bludiště smrti. Události s tím spojené vedou k zásadní proměně tohoto světa. Román nabitý dobrodružstvím se stal základní příručkou ruských hackerů, jejich kultovní knihou, od které se nelze odtrhnout. Na Bludiště odrazů navazuje druhý román Lživá zrcadla.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Triton
Originální název:

Лабиринт отражений (Labirint otraženij) , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bludiště odrazů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Lele61
30.06.2023 4 z 5

Současná ruská sci-fi od Sergeje Lukjaněnka z prostředí virtuální reality. Nápad z hlavním hrdinou diverem Leonidem, který zachraňuje ztracené hráče uvízlé v propastech Hlubiny sám o sobě není špatný, literární zpracování je také celkem solidní a knížka obsahuje i určitý filozofický přesah. Celkově hodnotím jako takový lepší průměr. V budoucnu si asi zkusím přečíst i jiné knížky tohoto autora.

petr4927
17.06.2022 3 z 5

I když pominu neskutečnou technologickou zastaralost a nepřesnosti, neseděl mi filozofický rozměr knihy. Celou knihou jsem se doslova prokousával.


kokrokr
30.04.2022 3 z 5

Čtenář Lazarus tu o pár řádek níže tvrdí, že E. Kline vykradl Lukjaněnka. Tak to je úplně mimo, to bych také mohl tvrdit, že Lukjaněnko vykradl Jana Weisse a jeho „Dům o tisíci patrech”. Autoři mluví o multisvětech v pohádkách, baladách a fantaziích snad již od středověku a tak je možností inspirace nespočet. Pochopitelně se digitální světy objevují až s nástupem příslušné technologie, ale je to jen inovace starých fantasy příběhů. Lukjaněnkův styl je trochu rozevlátý až chaotický a to mi asi na jeho textech nesedí. Lukjaněnkova kniha je bezesporu zajímavá, ale podruhé ji číst určitě nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bludiště odrazů v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených359x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených28x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x