Galantní pomsta přehled

Galantní pomsta
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138139/bmid_galantni-pomsta-S8h-138139.jpg 4 173 173

Napínavý historický a romantický příběh se odehrává na počátku 19. století v období těsně po skončení napoleonských válek, v nejexkluzivnějších londýnských klubech, ale též v impozantním panském sídle v srdci anglického Dorsetu. Augusta Ballingerová si je celkem jistá, že někde muselo dojít ke strašlivé chybě. Protože jak jinak by jí, velmi nekonvenční krásce, mohl nabídnout manželství sám lord Harry Graystone? O něm je přece známo nejen v nejvyšších aristokratických kruzích, že jeho manželka bude muset být skutečným výkvětem všech ctností, jinak že nemá sebemenší naději stát se lady Graystoneovou. A krásná Augusta, poslední z rodu northumberlandských Ballingerů, divokých a bezohledných bojovníků, je spíš pravý opak: je to dívka velice temperamentní, samorostlá, která si příliš neláme hlavu dodržováním společenských konvencí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Rendezvous , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Galantní pomsta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Bergerac16
04.04.2023 5 z 5

(SPOILER) V rámci daného žánru velmi povedené. Originálně vedené námluvy, snoubenec si snoubenku naprosto povodil a manipulací ji dostal tam, kde ji chtěl mít, naštěstí narazil na dívku, která se smrtelně neuráží. Augusta mu na oplátku dá pořádně zabrat a zaslouženě mu obrátí život vzhůru nohama.

JK96
09.10.2022 4 z 5

Knížka se četla příjemně. Měla spád, zajímavé hrdiny, napětí a rozuzlení. Jediné, co bych vytkla, je český překlad názvu knihy. Původní název randez-vous (randevú), neboli schůzka zamilovaných je mnohem výstižnější označení, než naše Galantní pomsta. To je zřejmě jediná chyba, kterou bych zmínila.

Knihu doporučuji všem obdivovatelům dámské historické beletrie.


lendinka.k
12.05.2022 5 z 5

Tak u této knihy jsem se moc pobavila. Hlavní hrdinka prostě neměla chybu. Situace, do kterých byla vržena, a většinu si zavinila sama, byly neskutečně vtipné. Na tu dobu byla sice až neuvěřitelně emancipovaná, ale o to víc to bylo zábavné. Jako manželku by si ji v té době asi nikdo nepřál, ale zase o to větší obdiv jsem k ní měla. Myslím ale, že by ji svázaná konvenční společnost té doby brzy zkrotila. Dokonce si umím představit, že by ji manžel uměl zlomit. No ale toho nás autorka ušetřila a mohli jsme se místo toho skvěle pobavit. Ještě oceňuji, že si autorka dala práci nastudovat si dobu, o které píše, měla jsem pocit, jak kdybych tam žila taky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Galantní pomsta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených12x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x