Herkules a strašidla přehled

Herkules a strašidla https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278411/bmid_herkules-a-strasidla-Hxe-278411.jpg 4 39 39

Rozmazlený pražský kocour Herkules se se svou mladou paní a jejím mužem přestěhují do starého statku za vesnicí, kde se mu ani trochu nelíbí. V zarostlé zahradě se seznámí s toulavou kočkou Komtesou a vyslechne si její vyprávění o kočičích strašidlech, která se v jeho novém domově ukrývají. Zpočátku se zdráhá jejím varováním uvěřit, ale brzy se přesvědčí, že Komtesa mluví pravdu. Kočičí duchové působí obyvatelům domu velké škody a vinu vždycky svalí na Herkula. Rozzlobený kocour se strašidlům rozhodne postavit.. Knížka je určena zejména dětem mladšího školního věku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herkules a strašidla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Atlantis
04.10.2022 4 z 5

Nějak se nedokážu rozhoupat, jestli jsem z knížky nadšený, nebo šokovaný. Obsahuje totiž docela brutální scény, kdy se mojí dceři bude o useknutém ocasu zdát snad ještě týden. Taky se mi nelíbily občasné překombinované věty, děti se v nich musí ztrácet. Ale jinak šlo o slušně atmosférickou dětskou knihu s příjemně nesympatickým hlavním hrdinou.

Aknel26
27.09.2022 2 z 5

(SPOILER) Co měl doprčic znamenat ten konec?!?!?!
Celá knížka byla fajn - kocourovy sarkastické poznámky, sympatičtí lidští i kocouří hrdinové, náznaky tajemna, líbily se nám i veršované vzkazy na konci kapitol. Ale závěr všechno zkazil. Opravdu bylo nutné v knížce pro děti zmiňovat useknutý ocásek, utržené ucho a okamžitý odjezd do blázince? Jako by nebyla dost děsivá samotná představa kočiček, které ta mrcha nechala po smrti majitelky napospas! Kočičí vendeta by byla působivá i bez těch detailů.


markulina711
15.04.2022 3 z 5

Rozjíždělo se to slibně,ale potenciál autorka promrhala. Konec byl jako ušitý narychlo na koleně. Jako kdyby měla v plánu určitý počet stran a horko těžko se do toho snažila vejít. Škoda. Ilustrace jsou parádní. Děti zaujala i básnička na konci každé kapitoly.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Herkules a strašidla v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x