Velká čtyřka přehled

Velká čtyřka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409894/bmid_velka-ctyrka-tIw-409894.jpg 4 514 514

Hercule Poirot série

< 5. díl >

Velká čtyřka, to je to nejmocnější zlo pod sluncem, říká Hercule Poirot a má samozřejmě pravdu. Členové tohoto uskupení se neštítí ničeho – vraždy, podvodu, únosu, záměny osob či krádeže... Nečekaně akční Hercule Poirot musí v souboji s mezinárodní zločineckou organizací dokonce několikrát prohrát, než odhalí pravidla podivného boje. Samozřejmě používá své malé šedé buňky, ale kromě toho se skrývá, připravuje past a cestuje – tentokrát i do záhrobí. Nebýt statečného mužíčka s podivným knírem, celý svět by se dočkal svého konce. Poirot má pro přítele Hastingse, pro všechny své nepřátele, ale rovněž pro čtenáře nejedno drsné překvapení. Představí nám svého bratra – a snad se i ožení!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Big Four , 1927


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká čtyřka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

pepa4081
05.05.2024 4 z 5

Spíš než detektivku mi to připomnělo špionážní román, proto o hvězdičku méně. Jinak opět skvělý Poirot.
Velmi uspokojivé.

Emik87
16.02.2024 4 z 5

Poirot se tentokrát musel zvednout z křesla a být malinko pohyblivější, než obvykle. Tento příběh mi vždy přijde nereálný a tak se nedivím jeho slabšímu hodnocení. Mám to stejně.


Sebasti
28.01.2024 2 z 5

Tahle kniha je neblahé originální zjevení v poirotovské tvorbě Agathy Christie. V jiných jejích knihách to není tak neobvyklé, některé Agathiny rané špionážní kousky působí stejně šíleně. Tady se ale nemůžu zbavit pocitu, že je zde zesměšňováno všechno, na čem autorka své knihy staví. Poirot se chová jako kašpar, ocitá se v absurdních situacích, ze kterých má vycházet geniálně, ale všechno spíš působí neuvěřitelně trapně. Je očividné, že se původně jednalo o sérii povídek; kapitoly působí jako samostatné povídky, které spojuje společný jmenovatel; naprosto absurdní styreotypní zlodušská organizace Velká čtyřka.
Agathu miluji, zasvětil jsem jí skoro celou svou čtenářskou kariéru a omlouvám se za tento až nenávistně znějící komentář, ale nemohu si pomoct. Dokonce na Databázi knih píšu komentář po dlouhých sedmi letech.
Velkou čtyřku radím brát s absolutním nadhledem. Je zajímává pro pár nápadů a prvků, ale to je všechno.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká čtyřka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených871x
ve Čtenářské výzvě65x
v Doporučených28x
v Knihotéce297x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech5x