Herbář hermetikův přehled

Herbář hermetikův https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64522/herbar-hermetikuv-64522.jpg 5 8 8

Dílo představuje unikátní dílo, které, na rozdíl od jiných magických herbářů, shrnuje značné množství tradičních poznatků hermetického lékařství. Hlavní část knihy je tvořena botanickým a farmakologickým popisem několika stovek léčivých rostlin a jejich použití. Mnohé z nich jsou barevně zobrazeny dobovými ilustracemi. Další část publikace obsahuje Tibetsko-Mongolsko-Čínskou farmakopéu, jednu z prvních českých interpretací myšlenkového bohatství dálněvýchodní medicíny. Spis je dále doplněn dochovanými fragmenty studie Dvacet dva nejdůležitějších magických rostlin světa, ukázkami korespondence a podrobnými rejstříky českých, latinských a německých názvů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herbář hermetikův. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Tyet
16.06.2017 5 z 5

Jde o knihu Františka Kabeláka Herbář hermetikův z poloviny minulého století. Unikátní sbírka léčivých bylin doplněná o Tibetsko-Mongolsko-Čínskou farmakopéu a fragmenty z Dvaceti dvou nejdůležitějších magických rostlin světa bohužel nebyla autorem dokončena. K prvnímu vydání připravil v roce 2011 tuto vzácnou knihu pan Lukáš Loužecký. Původní text herbáře musel být z důvodu požadavku srozumitelnosti výrazně redigován, protože autor už se bohužel nemohl na dokončení díla podílet, zemřel v roce 1969. Přesto je tato sbírka ojedinělá a obdivuhodná.Toto například píše o jasmínovci vždyzeleném: Otrávení strnou při plném vědomí s otevřenýma očima, nemohou se hýbat a s příšernou jasností vnímají vše, co se okolo děje. Proto je nazýván "skleněná rakev".
Dozvěděla jsem se zde spoustu nových skutečností, o kterých jsem neměla dosud ani tušení, například, že černý bez léčí zánět trojklanného nervu.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Herbář hermetikův v seznamech

v Přečtených9x
v Doporučených1x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

František Kabelák
česká, 1902 - 1969
1994  87%Magia Nigrae
2011  100%Herbář hermetikův
1996  84%Praktická spagyrie
1995  80%Kabalistické zasvěcení
1999  76%Kniha tajemství velikého šému