Velikost XL: Kila navíc přibývají přehled

Velikost XL: Kila navíc přibývají https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388123/mid_velikost-xl-kila-navic-pribyvaji-sx8-388123.jpg 4 211 211

Heather Wellsová série

< 2. díl >

Bývalá popová hvězda Heather Wellsová se ve svém novém životě, v němž pracuje jako zástupkyně vedoucího koleje při New York College, docela dobře zabydlela. Přinejmenším ji tato kariéra nenutí, aby své ne zrovna podvyživené tělo halila do trapně obepnutých modelů. Dokáže se dokonce (jakžtakž) vyrovnat i s nadcházející svatbou svého bývalého snoubence a kolegy v oboru, o níž novináři hovoří jako o nejúžasnější svatbě celebrit za posledních deset let. Zato jí dělá starosti situace, k níž došlo v menze na její koleji – první den semestru tam totiž jedna z roztleskávaček ztratila hlavu. (I když je to vlastně trochu jinak, hlava je vlastně to jediné, co se z ní našlo, zato beze stopy zmizel zbytek jejího těla.)Heather je obklopená hysterickými studenty, navíc se jí u dveří náhle objeví otec, jehož právě propustili z vězení, a její bývalý přítel ji bombarduje telefonáty, o které ona ani v nejmenším nestojí. A tak Heather s radostí využije příležitosti zahrát si znovu na detektiva. Pokud se jí díky tomu podaří na chvíli zapomenout na osobní problémy – a pokud jí v téhle situaci bude zase stát po boku ten úžasný soukromý detektiv, který je vlastníkem domu, v němž Heather bydlí –, tím lépe. Jenže stopa vraha vede našeho plnoštíhlého amatérského detektiva v sukních do značně temných míst. A pokud si Heather nedá pozor, mohla by se z tohohle dobrodružství stát její labutí píseň.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Size 14 Is Not Fat , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velikost XL: Kila navíc přibývají. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Lily101
28.03.2021 4 z 5

Jak píše recenzent v komentáři bezprostředně pode mnou, kniha je “kombinací” více žánrů. Za mě se jedná:
- z 45% detektivka;
- z 50% romantika;
- z 5% příběh o těžkostech spjatých s hubnutím.

Romantiku moc nemusím, ale tato dějová linka není nic růžového ve smyslu extrémně sladkého...pokud na toto také moc nejste, tak to zvládnete.

Pasáže o hubnutí mě dost bavily, ale jsou to jen takové útržky.

Detektivka to byla fajn, taková “oddechová”(nejspíš i kvůli dalším dějovým
linkám-viz výše), ale čin dost brutální. Nicméně, pokud Vás přesně toto děsí, mě také a dalo se to nějak zvládnout(= nezvracela jsem a naštěstí-ťuk ťuk-to neovlivnilo ani mé noční sny).

Knihu jsem četla poprvé před x lety, nyní zásluhou knihobudky podruhé a napínavé to bylo i tak(nepamatovala jsem si závěr ani průběh vyšetřování).

Je to fajn oddechovka, ale za to, že to není jen a hlavně detektivka + s ohledem, že by to bylo vůči jiným knihám nespravedlivé (ty, které jsou méně oddechové a asi je tím pádem těžší je napsat-ale třeba se mýlím), uděluji knize 4 hvězdičky.

jana79
24.02.2019 2 z 5

Oblibena autorka,super kniha pul detektivka pul romantika,proste bezva.


hana.hanigerova
01.09.2018 4 z 5

Po letech jsem si knihu znovu přečetla a musím dokonce zvýšit hodnocení na 4*. Meg Cabot je prostě přesně moje krevní skupina a "dvorní autorka". Její knihy miluju a snad žádná mne nezklamala. Příběh skvěle postavený, s možnými vrahy se seznamujeme až postupně, takže takřka až dokonce není možné zjistit, kdo je vrah. Moc se mi líbí prostředí americké vysoké školy a navíc v New Yorku. Je osvěžující, když je vysokoškolský život popisován ze strany pracovníka a ne studentů. Jediné, co mi trošku leze na nervy, je ta nevyrovnanost Heather. Na jednu stranu je v ní sebevědomá tvrdohlavá žena, která si jde prostě za svým, ať už se jí v tom kdokoliv snaží zabránit. A na druhou stranu je to ale i holka bez špetky sebeúcty, které jako by přišlo úplně v pohodě, že jí matka zdrhla se všemi jejími penězi, navíc se nechá některými lidmi poměrně snadno manipulovat. Toto mě dost mrzí, někdy by prostě Heather měla být rozhodnější a jistější. A to ani nemluvím o tom, že její práci nikdy nikdo pořádně nedocení a ocenění se tentokrát dočká její šéf Tom, který toho ve skutečnosti v té složité situaci zase tolik neudělal. To mě štve neskutečně! Ale dávám šanci dalším dílům, třeba se osud Heather nakonec zvrátí a bude oceněna za všechny ty vyřešené vraždy a svou práci nad rámec povinností.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velikost XL: Kila navíc přibývají v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených379x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených9x
v Knihotéce181x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x