Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije přehled

Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191358/mid_heather-wellsova-velikost-l-par-kil-mZQ-191358.jpg 4 283 283

Heather Wellsová série

1. díl >

Heather Wellsová se musela vzdát života popové hvězdy a přibrala tak, že teď nosí šaty o jednu či dvě konfekční velikosti větší a přišla o přítele, o smlouvu s nahrávací společností a o celoživotní úspory. Slavné dny plné nekonečného vystupování po nákupních střediscích už jsou minulostí a Heather je naprosto spokojená s tím, že chodí v šatech velikosti L, i se svou novou prací, místní zástupkyně vedoucí koleje jedné z nejprestižnějších universit v New Yorku. Jednoho dne je však na dně jedné z výtahových šachet v budově koleje nalezena mrtvá studentka. Policie i vedení školy má zájem celou záležitost smést ze stolu jako obyčejnou nehodu. A tak se Heather rozhodne, že je čas přibrat si ještě další povolání: stane se z ní odvážný detektiv v sukních!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Size 12 is Not Fat , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

Myška43
25.01.2021 3 z 5

Nemá smysl se více rozepisovat. Naprosto souhlasím s tím, co napsal můj oblíbený uživatel trudoš, až na to, že já neměla tušení, kdo je vrah. Přišlo mi originální, že každá kapitola začínala textem písně. Nejvíce mě zaujal ,,Domov". Je znát, že text napsala sama Heather. Časem si ráda přečtu další díl.

trudoš
14.12.2020 3 z 5

Přestože se jedná o detektivku pro dospělé, Meg Cabotová píše, jako by cílila spíše na pubertální čtenářky, alespoň se tak podle toho chová většina postav. Což je docela škoda, protože tím maličko shazuje potenciál celého vyprávění. Nebo možná jen přeceňuji čtenářské nároky na podobnou literaturu.
Každopádně, úvodní scéna, při níž hrdinka v obchodě s oblečením řeší zeštíhlující číslování a obrat „menší než nejmenší“, nasadil laťku očekávání hodně vysoko. Následné rozehrání zápletky však nadšení utlumilo. Vyšetřování totiž znatelně vázne a většinu textu zabírají hlavně dívčí klepy, které mají šanci zaujmout pouze dámské obecenstvo. Navíc autorka děj posouvá nuceným zvraty a zbytečně se soustředí spíše na hrdinčiny milostné výlevy, než na konstruktivní hledání pachatele. Přesto mě to bavilo natolik, že jsem s nadšením románek dočetl – ale především pro tu lehkou nadsázku, než že by mě zajímalo, kdo je vrah (což bylo průhledné), nebo jak příběh vlastně skončí (což bylo předvídatelné).


Gabriela_K
27.09.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila a moc mě bavila. Zamilovala jsem si tu kombinaci detektivky a komedie. Případ a prostředí byli hodně zajímavé a neskutečně mi sedli. Hrdinka mě bavila, bavily mě její myšlenky a větvení příběhu. Konec byl hodně dramatický, ale nesmírně mě bavil. Vraha jsem neodhalila, ale hezky to do sebe zapadlo a motiv byl logicky odůvodněn.
Za mě plný počet hvězdiček a velké doporučení. A těším se až si přečtu další díly ze série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených485x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených17x
v Knihotéce224x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x