Hatšepsovet přehled

Hatšepsovet https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71859/bmid_hatsepsovet-6588ab2a9a018.jpg 3 13 13

Stojíme na břehu posvátné řeky Nil, kdy Horní a Dolní zemi vládne Hatšepsovet, nevlastní matka Thutmose III. Války utichají, rozvíjí se obchod a hlavní město Théby prožívá největší rozkvět. A zde se začíná odvíjet dramatický příběh nenaplněné lásky Hatšepsovet, boha žijícího na zemi, a člověka Menose. Autorka, opírajíc se o známá historická fakta, velice dobře literárním jazykem vylíčila život před 3500 lety, kdy je Egypt po dlouhé nadvládě Hyksósů opět samostatný...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hatšepsovet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

-kaja.k-
04.09.2016 2 z 5

Mám ráda příběhy ze Starého Egypta, ale tahle knížka mě celkem zklamala. Hlavní hrdinové jsou dětinští a naivní, místo řešení čehokoli se opíjejí vínem. Nebýt zvolacích vět typu "Ach, milá Hatšepsovet, kdybys jen věděla!" a omílání některých myšlenek hrdinů stále dokola, měla by knížka asi tak deset stránek. Celou dobu jsem se nemohla začíst, a díky tomu si všimla i pár pravopisných chyb, což bylo další zklamání. Děj je poměrně jednoduchý, "intriky" jsou tu směšné.. Jediné, co se mi líbilo byly popisy-noci ve Vesetu, probouzející se krokodýli v Nilu a vůbec nádherná egyptská rána.

p.stranska
19.11.2012 2 z 5

je až moc útlá a čte se až moc dobře...taková pohádka...


Dandulka
18.05.2012 5 z 5

Příběh egyptské faraonky. Není to jen sbírka historických faktů, ale moc hezky napsaný příběh .Knížečka je útlá a moc dobře se čte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hatšepsovet v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x