Drobná laskavost přehled

Drobná laskavost https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294938/bmid_drobna-laskavost-zDq-294938.jpg 5 78 78

Harry Dresden série

< 10. díl

Zdá se, že v životě čaroděje Harryho Dresdena konečně nastává klidné období. Válka mezi Bílou radou a Rudým dvorem upírů už zdaleka nezuří tak jako dřív, nikdo se ho v poslední době nepokusil zabít a jeho horlivá učednice se začíná učit skutečnou magii. Budoucnost se konečně začíná jevit v příznivých barvách. Ale stíny minulosti se vracejí. Mab, královna Zimního dvora Sidhe, žádá po Harrym drobnou laskavost, kterou nemůže odmítnout. Splnění tohoto závazku však Harryho postaví mezi nejděsivějšího nepřítele a stejně hrozivého spojence, a zároveň podrobí jeho schopnosti a věrnost nejtěžší zkoušce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Small Favor , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drobná laskavost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jackdaw
23.07.2023 5 z 5

No tak . To nám přece nemůžete udělat . Kde jsou další díly ? Jen 10 dílů ze 17 ( zatím) ? Nečestné, nesportovní. Nutně potřebuju další .Ta série je snad čím dál lepší.

Lacie
19.08.2022 5 z 5

Tak. Já. Nemám. Slov! Tentokrát moje Věštírna Lacie s.r.o. střelila trošičku vedle, ale né zas tak moc:) Konečně!!! se Harry dá dohromady s nějakou ženskou, už mi ho fakt bylo fyzicky líto, není to tedy Murph, ale XXX (kdo přečetl, dosadí si), třikrát sláva.
A zápletka! V každé knize je to palba, temná, nebezpečná, gradující... Harry potřebuje k výhře nápady, sílu, šikovnost, štěstí i přátele, aby další díl znovu zvedl laťku, kam až tohle může růst? No vážně, kam, když nemáme k dispozici další z již vydaných 7 dílů... asi se na stará kolena budu muset pustit do své angličtiny a trochu jí vylepšit:(
Po démonech, vlkodlacích, Denariánech, Nekromancerech, válkách Letního a Zimního dvora, Rudého, Černého i Bílého, černé magii a neznámému nebezpečí Černé rady – se v tomto díle promíchá tolik protichůdných zájmů zúčastněných stran, jedné nebezpečnější než druhé, že to asi ani nemohlo dobře dopadnout, i když co a komu se stalo, to jsem nečekala.
Opouštíme sérii v opravdu napjaté chvíli, tolik rozjetých linek, zajímavých, lákavých... navíc ani s dalšími díly v knize neubývá humoru a hlášek, třeba o žaludku vyděšeném Mollyiným dušeným masem tak, že radši přestal kručet :) Kručet jdu já, tedy kňučet... a stahovat to anglicky, ach jo!


Hadati
18.09.2021 5 z 5

Butcher už se naučil, jak správně zamíchat kartami, aby příběh neztrácel napětí a svižně ubíhal, aniž by se musela střídat jedna akční scéna na druhou. Harry se, jak je jeho zvykem, nezaplete pouze s jedním nebezpečným nepřítelem, ale s mnoha. Hlavními protivníky tu pak jsou Denariáni, tedy démoni, kteří ovládnou člověka s pomocí jednoho z 30 stříbrných Jidáše Iškariotského. Harry naštěstí už není takový solitér jako z počátku série, takže si nechá pomoci od svých přátel jako je jeho bratr Tomas, Murphyová nebo Michael. K nim se pak přidají další spojenci, všechno staří známí z předchozích dílů. Aby toho neměl Harry málo, tak se do toho všeho ještě zamíchá letní a zimní dvůr.

Je velká škoda, že další pokračování Harryho Dresdena v češtině již nevyšlo. Doufejme, že k překladu někdy v budoucnu dojde, jinak čeští čtenáři skončí se spoustou neuzavřených konců.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Odměnou za dobře vykonanou práci je další práce.


Kniha Drobná laskavost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených10x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Jim Butcher
americká, 1971
2008  78%Bouřková fronta
2015  63%Nebezpečné ženy
2012  81%Živly Calderonu
2010  84%Bláznivý úplněk
2013  85%Akademův živel