Vzestup magnáta – Risk přehled

Vzestup magnáta – Risk https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58546/bmid_hadi-saga-vzestup-magnata-risk-YEE-58546.jpg 4 160 160

Hadí sága série

< 3. díl >

Trhlinové války - Hadí sága. Příběh Erika von Darkmoor a Ruperta Averyho pokračuje. Rup hodlá uskutečnit své předsevzetí, zrozené během výpravy na Novindus, a stát se nejbohatším mužem v království. První část jeho plánu, svatba s dcerou obchodníka Grindla, kterého potkali během útěku z Ravensburgu, se mu opravdu podaří, nicméně vzápětí zjišťuje, že cesta mezi podnikatelskou elitou nebude nikterak přímočará…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Rise of a Merchant Prince , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzestup magnáta – Risk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Luigi1
20.09.2023 4 z 5

Bylo to pro mě trochu zklamání po počátečním čtení

Hadati
24.08.2023 5 z 5

Hlavní postavou dalšího dvojdílu Hadí ságy je Rupert Avery, který si po návratu z Novindu začne plnit svůj sen stát se bohatým obchodníkem. Kromě malého základu ve zlatě, co dostane za své splněné služby pro Korunu, mu k tomu musí stačit jeho vynalézavost a cit pro obchod. V cestě k jeho úspěchu mu však stojí několik nebezpečných překážek, včetně nesmiřitelné konkurence.

Díky sérii Impérium, kde mi Mara z Acoma ukázala, že politika může být stejně napínavá jako souboje, tenhle dvojdíl o Rupovi mi ukázal, že stejně zajímavý může být i svět obchodu. A přestože se o Rupovi nedá říct, že by byl charakterním kladným hrdinou jako jeho přítel Erik, i tak si vás získá svým odhodláním, pracovitostí a odvahou.

Erik, na kterého se soustředily první dvě knihy série Hadí ságy, pak přechází do pozadí jako vedlejší postava.


Hobo
02.10.2019 5 z 5

Tento díl ságy se týká hlavně Rupa a uskutečňování jeho plánu, zároveň však probíhá příprava na konečnou válku s Panthatiany. Příhody ostatních jsou poněkud v pozadí, je však ze všeho zřejmé, že v království stoupá napětí. Dobré čtení trvá. Možná by děj šel zkrátit na pár stran, ale řekněte: početli byste si tak dobře?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzestup magnáta – Risk v seznamech

v Přečtených296x
v Doporučených11x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit9x