Grázlové přehled

Grázlové https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30187/grazlove-30187.jpg 5 24 24

Kriminální thriller o pronásledování tří uprchlých trestanců. Tři trestanci uniknou z přísně střeženého vězení. Postupují Oklahomou a severním Texasem a chovají se jako posedlí vražedným šílenstvím. To trvá jen do okamžiku, než narazí na policistu Buda Pewtieho, kterého ze sledování jejich stopy dokáže svést jediná osoba - manželka jeho parťáka. A když grázlové napadnou Budovu lásku, propukne nemilosrdná štvanice.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Dirty White Boys , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grázlové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

bertrand
24.05.2024 3 z 5

Hunter sahal vysoko jak jen mohl a výsledkem je solidní (na jeho poměry) rodokapsový napínák. Autor si dal práci a vyhrál si slušně s psychologií postav i s akcí (jeho fascinace střelnými zbraněmi si tu samozřejmě najde místo). Maně vyvstává otázka filmového zpracování ve stylu Extreme Prejudice Waltera Hilla, kniha si o ně vysloveně říká.
Obálka knihy neobyčejně univerzálně debilní bez vtahu k obsahu.
Není to asi kniha na brzké opakované přečtení, ale svůj účel vyčistit hlavu spolehlivě splní.

Lmslaver
03.02.2024 4 z 5

Převážně akční, napínavé, ale najde se i pár nudnějších pasáží. Očekával jsem větší štvanici na vězně, ale vyšetřování se zaměřuje pouze na samostatné pátrání policisty dálniční hlídky. Děj se tak odehrává více jako duel mezi policistou a šéfem uprchlých trestanců připomínající westernové příběhy (šerif versus desperáti). Přes všechny mé poznámky jde o kvalitní dramatický thriller.


Meda77
07.11.2021 5 z 5

Jak už z názvu vyplývá nepůjde o žádné skautíky co nosí nákup babičkám, ale o nahánění párečku gaunerů, kteří by vám babičku akorát tak pěkně zmazali. Hunter drží stejnou laťku, přesněji stejně dobrou. Napínavá akční a dobře vyprávěná záležitost. Má jít o akční thriller, což splňuje velmi dobře. Nemá cenu porovnávat maličkosti, kdo ho má jak dlouhého a podobně. Kdo od Huntera něco četl zblajzne i tohle a rád. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Grázlové v seznamech

v Přečtených32x
v Doporučených1x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst16x

Autorovy další knížky

Stephen Hunter
americká, 1946
2002  89%Peklo v bažinách
2002  87%Černé světlo
2011  88%Přehlídka
2006  76%Elitní odstřelovač
2001  90%Grázlové