Google poezie: Psáno našeptávačem přehled

Google poezie: Psáno našeptávačem https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444395/bmid_google-poezie-psano-naseptavacem-2J5-444395.png 4 42 42

Už jste někdy na internetu našli něco, co by vás vůbec nenapadlo hledat? Možná to byla google poezie! Tak se od určité doby říká objevům ve výsledcích takzvaného našeptávače googlovského vyhledávání, kdy algoritmus vytáhne na základě slova nebo několika písmenek z nejvyhledávanějších výrazů pár frází a poskládá je způsobem, který dává nečekaný smysl. V této knize najdete výběr nejlepších objevů doplněný o rozhovor se zakladatelem fenoménu google poezie a o předmluvu předního odborníka na počítačem generovanou literaturu. Ať už google poezii dlouhodobě lajkujete na sociálních sítích, nebo o ní slyšíte poprvé... kdo zkusí štěstí, třeba najde i sám sebe.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Google poezie: Psáno našeptávačem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Áňa 998
27.04.2024

Na Google poezii jsem si dlouho brousila zuby. Od minulého roku jsem na knihu vždycky někde narazila a říkala si, že by to mohlo být super čtení, pro pobavení. Když mě tedy @backstagebooks oslovili s možností spolupráce, byla jsem nadšená a zadoufala jsem, že se tak ke Google poezii konečně dostanu!
.
A taky že jo! V obřím balíku na mě čekala a netrvalo dlouho a dala jsem se do čtení. Doma to byl trochu boj, přítele zaujal název a docela jsme se o knížku přetahovali... Nakonec jsem vyhrála a musel si počkat.
.
Nečekal ale dlouho. Google poezie je taková... Kvalitní jednohubka. Na stránce na vás čeká vyhledávací pole a možnosti, které vám našeptávač vyhodí. Vše ještě pěkně pojmenované, nějakým trefným názvem.
.
Četba byla rychlá a úsměvná, nejednou jsem se smála nahlas! Našla jsem jich i pár, které měly trošku hlubší myšlenku.
.
V knize kromě samotné poezie najdete ještě předmluvu a rozhovor. Zajímavé části, nepřeskočte je, i když to láká!
.
Google poezie je roztomilá knížka, formátově menší, ale to dožene obsahem. Za mě je to skvělé zpříjemnění dne, ale dokážu si ji představit i jako dárek, nebo zábavu mezi kamarády.

Knihomolka97
10.04.2024 5 z 5

K této jednodubce asi není moc co dodat. Předmluva a hlavně rozhovor byly rozhodně zajímavé a poučné, nikdy mě totiž nenapadlo nad vyhledáváním na Googlu nějak víc přemýšlet. A podívejme se, i z něčeho na první pohled obyčejného může vzniknout něco speciálního. Někdy k tomu stačí úplná náhoda. :-)

Některé básně byly vtipné, jiné měly i hloubku! Musím pochválit zejména trefné názvy u jednotlivých básní, které jim dodávaly korunu. :-D
Knížku bych doporučila klidně vzít pro pobavení mezi kamarády nebo třeba na zpříjemnění na cesty. Formát se vejde i do menší kabelky.

Je samozřejmě i zajímavé, že se tak můžeme dozvědět, co ostatní lidé vyhledávají - jejich obavy, touhy atd.
Hned jsem si samozřejmě musela zkusit, co mi strýček Google najde. Upřímně kdo to někdy nevyzkoušel, jako by snad ani nebyl.


cestina_s_linus
04.02.2024 5 z 5

Další titul z dílny Backstage Books, který čtenářům zlepší den!
Některé části byly hlubší... jiné nevtipné... u některých jsem si říkala PROČ? Ve výsledku musím uznat, že Google algoritmus je Ftipný!
Příjemným zpestřením byly předmluva a rozhovor (pokud se ke knize dostanete - tyto části nepřeskakujte!).

Tuto knihu doporučuji všemi deseti všem, kteří “klasickou a “moderní poezii nemůžou ani cítit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Google poezie: Psáno našeptávačem v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit4x