Goebbels - Pán myšlenek Třetí říše přehled

Goebbels - Pán myšlenek Třetí říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266705/mid_goebbels-pan-myslenek-treti-rise-266705.jpeg 4 37 37

Paul Joseph Goebbels (1897 - 1945) byl jeden z nejvyšších nacistických představitelů a válečný zločinec, byl říšským ministrem propagandy, zmocněnec pro vedení totální války, říšský velitel domobrany a jeden z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. (zdroj: Wikipedie) "Vyprávění sleduje Goebbelse jako chudého studenta v Heidelbergu, kde si získává srdce nejkrásnější studentky na univerzitě. Na rozdíl od legendy, kterou později pomáhá sám rozšiřovat, však zůstane panicem až do svých 33 let, kdy pro Hitlerovo vzmáhající se nacistické hnutí dobývá Berlín a následně i celé Německo. Na konci třicátých let jej okouzlí česká herečka Lída Baarová, kteréžto okouzlení ho přivede na pokraj sebevraždy. Je posedlý nenávistí k Židům. V listopadu 1938 vyprovokuje události Křišťálové noci; později vyhání Židy z Berlína a podněcuje Hitlera směrem ke "konečnému řešení". Setkáváme se zde poprvé s Goebbelsovými tajnými, nepublikovanými poznámkami ohledně požáru Říšského sněmu, "noci dlouhých nožů", zavraždění kancléře Dollfusse, sárského plebiscitu, obsazení Československa, útoku na Pearl Harbor a řady dalších klíčových momentů moderních dějin. Dr. Goebbels svědomitě zaznamenává průběh nejtajnějších Hitlerových porad a dokumentuje tak skryté metody nacistického vedení." (anotace na přebalu knihy, 1. vydání, 40 stran obrazové přílohy, rok 1998)... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Books
Originální název:

Goebbels , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Goebbels - Pán myšlenek Třetí říše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

braunerova
27.04.2021 5 z 5

Výborný životopis a nezkreslený pohled na politiku a společenské nálady té doby. V Německu počátkem 30.let vlastnila 5% židovská menšina všechny velké banky až na jednu, měla 30% podíl na drogových zločinech a 60% podíl na podvodech bílých límečků. Mnoho Židů pracovalo jako advokáti, prokurátoři, soudci a lékaři, vlastnili velké noviny a zábavní průmysl. Ve stejné době miliony Němců žilo ze dne na den a často neměli ani na jídlo. V této atmosféře se z mnoha lidí stávají zuřiví antisemité, mezi nimi i Josef Goebels.

"Od pravěku až po dnešek zůstává lidský mozek neproniknutelnou a vzrušující záhadou. Chirurgové od nepaměti trepanují lidské lebky v naději, že poodhalí jeho tajemství. V roce 1945 si americká armáda odvezla k prozkoumání mozek Benita Mussoliniho; zkoumán byl i mozek Dr. Roberta Leye a v Rusku mozek Lenina. Schopnost mozku páchat zlo se však ani s pomocí nejdokonalejších přístrojů doposud nepodařilo nijak objasnit."

LordByron
17.05.2020 4 z 5

Doteraz najlepšia kniha čo som od Irvinga čítal .Najmä popis éry ,,boja o moc "a nekonečných pouličných bitiek a vrážd bol najlepší aký som dosiaľ čítal .O tomto období podľa mňa nič lepšie ešte napísané nebolo...Ja len nechápem ,že Irving nenapíše aj Hitlerov životopis z tohto obdobia(z obdobia boja o moc) kde by to všetko bolo z jeho perspektívy.
Stokrát sa človek smeje ako Goebbels každého prechytračí a každého vysmeje a stokrát je pritom zatknutý a nahánaný políciou doslova až po vstup do budovu parlamentu kde už naňho nemôžu :)
Najinteligentnejší z náckov .Asi ešte inteligentnejší než Hitler a mal som dojem ,že keby vojnu viedol on tak by Nemci možno aj vyhrali ,alebo boli víťaztvu bližšie .Zároveň fanatik a radikál ako málokto a bezcitný vrah vlastných detí...


pavlikberan
11.02.2019 3 z 5

Zajímavý osud psychopata a génia zároveň

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Goebbels - Pán myšlenek Třetí říše v seznamech

v Přečtených46x
v Doporučených6x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x