Glador přehled

Glador https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103054/glador.jpg 5 5 5

Tato kniha je filozoficky laděnou fantasy akcentující kromě obvyklé akce psychologii postav. Je určena pro milovníky napětí, mystična, temné atmosféry a lehkého filozofování formou hloubání o příčinách a následcích. Je zamyšlením nad tím, jak křehká může být hranice mezi něčím, co nazýváme dobro a zlo, a netradičním způsobem nahlíží na úlohu lidí v boji mezi mocnostmi Světla a Temnoty. Příběh, který vypráví, se odehrává ve smyšleném světě s vlastní historií, v prastarém království zvaném Saragon. Naleznete v ní pohnuté osudy smrtelníků zkoušených bytostmi Světla a Temnoty a balancujících na hraně mezi dobrem a zlem, především však mocný magický meč, který je klíčem k moci nad nebem i peklem. Kniha mimo jiné obsahuje mapu království, kde se příběh odehrává, a seznam vystupujících postav.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Glador. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

VeruN123
02.08.2017 5 z 5

Dosud jsem si myslela, že tento žánr je mimo můj zájem. Ale kniha Glador mě přesvědčila o naprostém opaku. SUPER! Autor mě velice rychle zlákal a podnítil moji zvědavost, knížka je napínavá, humorná i laskavá zároveň. Těším se na další počin autora a všem doporučuji :-)

kenedz17
08.07.2016 5 z 5

Kniha Glador mě naprosto nadchla a není divu, že jsem ji přečetl jedním dechem. Děj má od začátku rychlý spád a vše graduje až do závěrečného finále. Autor si skvěle hraje s textem a přes podrobný popis množství postav a více dějových linek je vše jasně přehledné.
Oceňuji autorův smysl pro humor a také filozofickou myšlenku dobra a zla, která čtenáře provází po celý příběh. Velmi praktická je pak mapa království, kde se příběh odehrává, včetně seznamu vystupujících postav - pomůže k dokreslení děje.

Dávám 100% a knihu Glador mohu jen doporučit!


jtomecek
18.09.2015 5 z 5

Souhlasím, že ačkoliv je to mimo moje oblíbené žánry, je to vynikající záležitost. Knížka mě maximálně vtáhla. Už se těším na slíbené pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Glador v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x

Autorovy knížky

Josef Tuháček
česká, 1972
2011  96%Glador