Krátky pád přehled

Krátky pád
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317594/mid_kratky-pad-Xus-317594.jpg 4 207 207

Gibson Vaughn série

1. díl >

Keď pred desiatimi rokmi zmizla štrnásťročná Suzanne Lombardová, jediná dcéra vplyvného senátora Benjamina Lombarda, málokto tušil, že sa začína písať jeden z najsenzačnejších prípadov americkej histórie. Polícia napriek enormnej snahe nenašla významnejšiu stopu. Zo senátora sa medzitým stal viceprezident a horúci kandidát na úrad prezidenta. Pre bývalého legendárneho hackera a vojaka Gibsona Vaughna, ktorý má s Lombardom nevyrovnané účty, je prípad stratenej Suzanne osobnou záležitosťou, preto prijme ponuku bývalého šéfa jeho ochranky Georgea Abeho na spoluprácu pri pátraní. Pod povrchom rodinnej tragédie objavuje svet zákulisnej politiky, kde sa nepriatelia vydávajú za spojencov a každý sleduje predovšetkým vlastné záujmy. Gibson sa musí postaviť nielen tajomnému únoscovi, ale aj cynickým hráčom, ktorí nemienia dopustiť, aby stará história a jedno nedospelé dievča ohrozili ich favorita na ceste do Bieleho domu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Short Drop , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krátky pád. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

lucie.svobodova
26.04.2024 3 z 5

Před 10 lety zmizela čtrnáctiletá Suzanne, dcera senátora Lombarda. Nikdy se nenašla. A nyní, při příležitosti desetiletého výročí jejího zmizení, je zase všude vidět, na televizních obrazovkách totiž běží záznamy z kamer z času zmizení.

Gibson, mimořádně talentovaný hacker a kamarád z dětství, se pouští do pátrání na vlastní pěst. Jenže není jediný, kdo se o ni znovu začíná zajímat.
Zjistí pravdu, co se se Suzanne stalo?
Je naživu?

Gibson a Suzanne bývali přátelé, moc dobří přátelé, dokud Gibson nebyl zatčen a usvědčen jako hacker. Mohl si vybrat - 10 let vězení nebo 5 let služby u mariňáků. Co byste si vybrali vy? On bral mariňáky.
V té době Suzanne beze slova zmizela. Kam? Za kým? Proč?
Zbyl po ní pouze záznam z kamer z benzínové pumpy, kde byla naposledy viděna. A přesně tento záznam nyní běžel na televizních obrazovkách na celém území. A na tento záznam kouká samozřejmě i Gibson… a vrací se mu všechny staré rány.

Ten to v životě také neměl jednoduché, jeho otec, který pracoval právě pro Lombarda, se z neznámých důvodu oběsil, pak mu zmizela kamarádka a později přišel o manželku a dceru, které ho opustily.
Spáchal jeho otec opravdu sebevraždu nebo už tehdy to bylo trochu jinak?

Nyní je bez práce, ale povinnost splácet hypotéku ho nemine. A stále mu vrtá hlavou, co se stalo jeho nejlepší kamarádce, kterou bral jako vlastní sestru.
Tak usedá zpět za klávesnici…

Rozhodne se vzít vše do vlastních rukou a ponořit se do pátrání.
Zjistí, co se opravdu stalo jeho otci?
A co se stalo se Suzanne?
Je naživu?

Knížka byla na začátku hodně rozvleklá, byla jsem zmatená a ztrácela jsem se. Dostáváme strašně moc informací a je představeno množství postav.
Postupně se děj začíná rozjíždět a přibližně od poloviny knihy už je to úplně o něčem jiném, než na začátku, tak se nenechte odstrašit tak, jako málem já.

Máme zde najednou spoustu akce, napětí, zvratů a tajemství…
Ale dovede nás to až do cílové rovinky, abychom zjistili, co se stalo?
Konec bych si možná představovala jinak, ten mě malinko zklamal…

QEDS
06.03.2024 4 z 5

Knihu jsem při čtení několikrát odložil a dočetl až nyní. Může za to hlavně první čtvrtina knihy, kdy se děj pomaloučku rozjíždí a tak nějak chybí motivace pokračovat ve čtení. Chtělo to nějaký háček, na který se čtenář chytí. Pomyslný háček přišel až po cca 150 stranách kdy se děj rozjíždí a v ten moment jsem se chytil i já. Za mě je kniha dobře napsaná a až na zmíněný začátek jsem si příběh užil. Mnozí píši, že konec je přitažený za vlasy, ale já s něčím takovým nemůžu souhlasit. Právě díky rozuzlení jsem chápal proč jednotlivé postavy jednají tak radikálně.


MartinProtschke
17.10.2023 4 z 5

Příjemné překvapení, dobře a napínavé napsaná knížka. Nenudil jsem se.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. 1. - 5. 2.)

29.01.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krátky pád v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených260x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených12x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst171x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech4x