Georgette píše otci přehled

Georgette píše otci
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321752/bmid_georgette-pise-otci-pit-321752.jpg 4 43 43

Nevšední rodinná historie propletená s okázalým životem francouzské malířky. Když se Lilie dozví, že otec její kamarádky Hanny je těžce nemocný, okamžitě se za nimi vydá do Dolního Porýní, protože je považuje za svou druhou rodinu. Před odjezdem však ve svém pařížském bytě překvapí lupiče, který se jí podle všeho chystal ukrást starý obraz. Vetřelec uprchne a Lilie v rámu obrazu náhodou objeví tajemný dopis. Protože ví, jak moc Hannin otec miluje záhady, rozhodne se vzít poškozený obraz s sebou do Veenu. Tamní restaurátor učiní další zajímavý objev a Hannin otec naléhá, aby se vydali na poslední společnou cestu za odhalením tajemství starého obrazu. Trojice pátrá po dalších stopách ve Francii i na Antilách a postupně poznává fascinující život malířky Georgette Aguttové, která byla Liliinou vzdálenou příbuznou. Kniha je tak laskavá, smutná a nevyzpytatelná jako život sám.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Sei mir ein Vater , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Georgette píše otci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

babicka_amalka
10.09.2019 5 z 5

moc se mi líbilo, zejména ta předválečná linka; přečteno na jeden zátah ;-)

knihovnička007
06.09.2019 3 z 5

Jak hodnotit? Pokud bych se zajímala o malířství, asi by bylo hodnocení vyšší. Takhle mne spíš zajímala Georgette jako silná osobnost, která se narodila do špatného období... kdyby se narodila později, mohla být čímkoliv. Líbilo se mi, jak vždy manžela podporovala.
Linka Lilie mne až tak nenadchla, nepřišla mi sympatická.
Kniha nebyla špatná.


bosorka
30.07.2018 3 z 5

Taková ta kniha, jak nedokážete zdůvodnit, proč ji neoceníte víc. Protože se vám vlastně i líbí, baví vás ji číst, ale něco navíc tam prostě chybí. Něco, co ji nakonec udělá průměrnou. Nejvíc mě zaujaly osudy Georgette Agutte a nakonec mě i překvapilo, že je to reálná postava, o níž jsem vůbec nic netušila. Míň mě bavilo samotné pátrání po obrazu, spousta věcí mě trkla daleko dřív, než byla odhalená. Příběh Lilie, Hanny a Hermanna byl nakonec možná to, co zbytečně roztříštilo linku týkající se malířů a politiky přelomu 19. a 20. století.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Georgette píše otci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit4x