Špion, který se přišel ohřát přehled

Špion, který se přišel ohřát https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86584/bmid_spion-ktery-se-prisel-ohrat-86584.jpg 4 107 107

George Smiley série

< 3. díl >

Alec Leamas je vysloužilý britský špion, který se vrátil z chladu východoněmecké totality. Narazil tam na protivníka silnějšího, než je on sám. Nelítostného, chytrého, vražedného. Je ochoten se vrátit a obětovat vše, včetně vlastního života, aby protivníka zničil. Vše… s jedinou výjimkou. A právě kolem této „výjimky“ se odvíjí ďábelská zápletka špionážní hry tahů a protitahů, hry, ve které ani život, ani lidské city nemají sebemenší cenu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Spy Who Came in from the Cold , 1963


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špion, který se přišel ohřát. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

KlariN
10.11.2023 2 z 5

Atmosféra silná, charaktery komplexní, způsob vyprávění rozvláčný a záměrně odtažitý. V rámci možnosti realistický, a do detailu promyšlený špionážní román, který funguje jako strohý exkurz do studené války.

Kraken126
23.04.2023 odpad!

Knihu jsem odložil. Poněkud zdlouhavé a nezajímavé vyprávění s ne příliš sympatickými postavami, abych si to mohl užít či obohatit svého ducha.


Laféeverte
06.12.2022 5 z 5

Tohle je ta pravá atmosféra studené války. Všechno se odehrává pod povrchem a možná o to víc ničivé to je. Je a není to akční dobrodružství....akce je v onom souboji myslí, intrik, předstírání, ve kterém nezřídka ztratíte i sami sebe a někdy je vlastně otázkou, co tím vším vlastně hájíte. Jak rozdílné mohou být ony vznešené vyšší cíle a prostředky, kterými jsou dosahovány. Vlastně je to i dost filozofická kniha. Ne, nebojte se, je to svižné a uteče to jako voda - tedy pokud přijmete le Carrého styl vyprávění, kde se v drobnostech skrývají velké věci.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. týden)

17.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

1965 - Edgar Allan Poe Awards (Best Novel)
1963 - CWA Dagger Awards (Gold Dagger for Fiction)


Kniha Špion, který se přišel ohřát v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených6x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x