Gentlemani přehled

Gentlemani
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106746/bmid_gentlemani-Ua0-106746.jpg 4 8 8

Boxer a klavirista Henry Morgan býva v luxusnom štokholmskom byte spolu so svojím bratom Leom, bývalou televíznou hviezdou, filozofom a básnikom. Život svojského Henryho a úzkostlivého Lea plynie veľmi zvláštnym spôsobom. Bratia Morganovci sú pre svoje okolie záhadou. Myslí si to o nich aj spisovateľ Klas Östergren, ktorému vykradli byt a pripravili ho o celý majetok, okrem dvoch písacích strojov. Nasťahuje sa k bratom a stáva sa účastníkom drámy, ktorá vzbudzuje obavy a zároveň rúca múr ľahostajnosti. Čitateľ spolu s ním sleduje život bratov Morganovcov od šesťdesiatych rokov minulého storočia v Štokholme i v európskych veľkomestách až do zimy roku 1979, keď sa svet ocitá v zložitej situácii, hroziacej katastrofou. Svojský životný štýl bratov Morganovcov pred poslednú skúšku... Gentlemani je kultový román Klasa Östergrena, ktorý je už takmer tri desaťročia vedúcou osobnosťou švédskej literatúry. Získal mnohé ocenenia, medzi inými aj ocenenia švédskej akadémie Piratenprist a Doblougska Prize.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Gentlemen , 1980


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gentlemani. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Sosovica
21.12.2013 3 z 5

Zaujímavá kniha, avšak v niektorých častiach som mala pocit, že to je len umelo natiahnutý dej. Nakoniec som ju dočítala do konca. Nezaradím ju však ku knihám, ktoré by som si chcela prečítať ešte raz.

Flipper
01.02.2012 5 z 5

Bezchybný "Klások" robí pomník jednému veľkému Gentlemenovi a i keď sa v pokračovaní čitateľ dozvedá nové súvislosti s týmto pomníkom, pomník ako celok zostáva neporušený a svoju význam si zachová. prečítané dva krát a stále bezchybné.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gentlemani v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Klas Östergren
švédská, 1955
2007  88%Gentlemani
2008  72%Gangstri