Ta druhá žena přehled

Ta druhá žena https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405234/bmid_ta-druha-zena-rqo-405234.jpg 4 88 88

Byla jeho nejstřeženějším tajemstvím… Kdesi v zapadlé vesničce v andaluských horách žije tajemná Francouzka, která sepisuje své paměti. O muži, do něhož se před dávnými lety zamilovala v Bejrútu, o dítěti, jež se z této lásky narodilo… Ta žena v sobě uchovává nejpřísněji střežené tajemství ruských tajných služeb. Jen ona zná velmi dobře – lépe než kdo jiný – totožnost krtka, kterého Kreml už dávno nasadil do MI6. Totožnost dítěte zrady, jak ho sama nazývá. Během pátrání se Gabriel Allon se svými spolupracovníky dostává až k nejzapeklitějšímu případu 20. století ve světě tajných služeb. K největší zradě a největšímu zrádci, jednomu z členů tzv. cambridgeské pětky, který dokázal dvacet let klamat své přátele a kolegy a pracoval pro Rusy. Kim Philby je sice už dávno mrtvý, ovšem jeho jidášská krev koluje v žilách dítěte zrady dál a má nakročeno k čím dál větší moci. Jestli jeho dědice může ve složité hře tajných služeb někdo odhalit, tak je to právě Gabriel Allon.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , HarperCollins Polska
Originální název:

The Other Woman , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ta druhá žena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Nofar197
20.02.2024 5 z 5

La Roja - tak nazývají obyvatele andaluske Zahary záhadnou ženu, která tráví již několikáté desetiletí v malém a útulném domku poblíž města. Ženu, jejich denní program je přesný jako hodinky. Ženu, jež ve volném čase sepisuje své paměti. Kdo je ta žena?

Mezitím na druhé straně světa stoupá po kariérním žebříčku britské MI6 jiná žena. Inteligentní a atraktivní Rebecca Manningova se stává šéfkou stanice ve Washingtonu, ale její profesní ambice jdou ještě dál - nejen ona sama se vidí jako příští šéfka MI6. Ale za fasádou neúnavné pracovnice oddané britské vládě a svému poslání se skrývá kdosi jiný.
Po násilné smrti ruského dvojitého agenta musí šéf Mossadu Gabriel Allon začít rozplétat pavučinu dávných lzi a intrik, které ho dovedou k desivemu odhalení.......
Vynikající Silva jako vždy, opět pět hvězdiček.

JiMi017
02.01.2024 5 z 5

Knihu jsem si sám vybral podle doporučení a recenzí, hledal jsem podobný styl, jako píše Fr. Forsyth. Ta druhá žena byla pro mě první poznání s autorem Danielem Silvou i hlavním hrdinou Gabrielem Allonem. Kniha mě velice překvapila, hned úvod se zápletkou a okamžité vtažení do děje. Kapitoly jsem hltal a čekal na vývoj příběhu. Vřele a plně doporučuji příznivcům špionážních románů. Pro mě skvělá kniha, se zajímavým dějem, historickým pozadím. Dávám všech 5 ***** a těším se na další knihu od autora.


hnusák
15.03.2023 5 z 5

Naprosto perfektní jako vždy z pera D.Silvy, země zla zde opět figuruje v první linii v čele s carem, který má neodbytný pocit vlastní vyjímečnosti.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019


Knižní novinky (3. týden)

06.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ta druhá žena v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených3x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Daniel Silva
americká, 1960
2003  86%Umění zabíjet
2005  89%Agent Mossadu
2001  89%Spící agent
2004  90%Smrt ve Vídni
2004  91%Zpovědník